Antena 3 CNN Externe Armata germană a făcut o comandă record de obuze şi vrea să cumpere peste 100 de tancuri Leopard

Armata germană a făcut o comandă record de obuze şi vrea să cumpere peste 100 de tancuri Leopard

tancuri
Armata germană a comandat obuze şi vrea să cumpere încă 105 tancuri Leopard. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2024   •   23:36

Armata germană a făcut o comandă record de peste 8,5 miliarde de euro către grupul Rheinmetall pentru achiziţia de muniţii pentru artilerie, a anunţat joi compania producătoare de armament, potrivit AFP.

Această comandă, ce priveşte achiziţia de obuze de 155 mm, calibrul standard NATO, este cea mai mare din istoria recentă a Rheinmetall, precizează această companie într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Obiectivul contractului este de a „reconstitui stocurile (armatei germane) Bundeswehr şi ale aliaţilor săi, şi de a furniza sprijin Ucrainei în campania sa de apărare”, adaugă Rheinmetall, care este cel mai mare producător german de echipamente militare.

Livrările din această comandă uriaşă vor începe anul viitor şi pentru aceasta vor fi folosite capacităţile unei noi uzine aflate în construcţie în complexul Rheinmetall de la Unterlüss.

Potrivit publicaţiei Der Spiegel, preluată joi de agenţia EFE, Ministerul german al Apărării intenţionează de asemenea să achiziţioneze încă 105 tancuri Leopard 2A8 până în anul 2030, într-un contract cu un cost estimat de circa trei miliarde de euro.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, doreşte ca aceste tancuri să intre în dotarea brigăzii germane care va fi staţionată în Lituania.

Armata germană are în dotare în prezent circa 310 tancuri Leopard de diferite versiuni. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close