Antena 3 CNN Externe Arborarea steagului României pe clădirea Parlamentului din Chişinău, gest revoluţionar sau diversiune? (FOTO)

Arborarea steagului României pe clădirea Parlamentului din Chişinău, gest revoluţionar sau diversiune? (FOTO)

Arborarea steagului României pe clădirea Parlamentului din Chişinău, gest revoluţionar sau diversiune? (FOTO)
09 Apr 2009   •   14:22

Ideea potrivit căreia reprezentanţii Partidului Comunist ar fi pus la cale un complot pentru a aţâţa mulţimea adunată la Chişinău capătă din ce în ce mai mulţi adepţi. Această ipoteză a fost remarcată şi de publicaţiile străine, precum CNN.

Actele de vandalism din interiorul Parlamentului ar fi fost greu de realizat fără ajutorului cuiva din interior, se remarcă pe blogul Save Moldova. Protestatarii nu puteau pătrunde pe acoperişul Parlamentului fără ajutorul autorităţilor.

Informaţiile sunt susţinute şi de o serie de poze care arată clar momentul în care steagul românesc a fost urcat pe Parlament. În fotografii se pot observa două persoane care poziţionează steagul pe clădire, iar lângă ei pot fi văzuţi doi poliţişti.

Aceasta este poza publicată imediat după ora 16.00, pe Unimedia.md.



Poza următoarea circulă de câteva zile pe Internet. În fotografie, pot fi observaţi doi poliţişti lângă persoanele care arborează steagul pe clădirea Parlamentului din Chişinău.



Reacţia preşedintelui Voronin referitoare la arborarea steagului românesc pe clădirea Parlamentului nu a întârziat să apară. ?Moldova a suportat cea mai mare umilinţă din istoria sa de ţară independentă, când pe clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei au fost arborate drapelele României, a declarat preşedintele moldovean într-un interviu pentru RIA Novosti.

Antena3.ro



×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close