Antena 3 CNN Externe Aproape jumătate dintre americani îşi doresc un preşedinte democrat

Aproape jumătate dintre americani îşi doresc un preşedinte democrat

Aproape jumătate dintre americani îşi doresc un preşedinte democrat
14 Mar 2008   •   08:09

Jumătate dintre alegătorii americani doresc un democrat la preşedinţia Statelor Unite şi doar 37 la sută ar vrea să fie un republican, conform unui sondaj de opinie. Dacă la alegerile prezidenţiale din noiembrie va avea loc o confruntare între Barack Obama şi John McCain, senatorul democrat l-ar învinge pe candidatul republican cu 47 de procente la 44 de procente.

Conform studiului, Hillary Clinton ar câştiga 47 de procente în cazul unei confruntări cu McCain, care ar obţine 45 la sută, conform sondajului de o pinie al Wall Street Journal şi NBC News.

În cadrul cursei pentru desemnarea candidatului democrat la prezidenţiale, Clinton conduce cu 47 la sută în rândul alegătorilor partidului, la nivel naţional, faţă de 43 la sută cu cât este creditat Obama.

Senatoarea Hillary Clinton este preferată de alegători pentru experienţa sa şi calităţile de lider, în timp ce Obama este ales pentru caracterul său care reflectă o legătură cu alegătorii. Cei care optează pentru John McCain apreciază experienţa sa pe probleme legate de securitatea naţională. Aproximativ trei sferturi dintre alegători spun că ar dori ca viitorul preşedinte să guverneze diferit faţă de George W. Bush, mulţi dintre ei considerând însă că McCain ar urma "îndeaproape" programul actualului lider de la Casa Albă.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-10 martie, pe un eşantion de 1.012 persoane, şi are o marjă de eroare de 3,1 procente.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close