Antena 3 CNN Externe Aplauze și lacrimi de bucurie pe străzile din Paris, după ce a fost anunțată înfrângerea uriașă a extremei dreapta

Aplauze și lacrimi de bucurie pe străzile din Paris, după ce a fost anunțată înfrângerea uriașă a extremei dreapta

New Project (93)
Participanții se bucură în timp s-a anunțat rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța | Sursă foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    07 Iul 2024   •   22:38

Sute de oameni au izbucnit în aplauze pe străzile Parisului când a fost anunțat că partidul de stânga Noul Front Popular (NFP) ar fi învins partidul de extremă dreapta, Adunarea Națională (RN). Rezultatul a fost o surpriză după ce RN a preluat conducerea în urma primului tur de scrutin.

La Paris, oamenii care purtau pancarte au aplaudat la ora locală 20.00 când a fost anunțat rezultatul, potrivit CNN.

Unii oameni s-au sărutat și au plâns, alții s-au îmbrățișat în momentul afișării rezultatului.

Flacăra a fost aprinsă, iar oamenii de pe străzi au scandat „toată lumea urăște fasciștii".

„Tinerii au distrus extrema dreaptă", scandează tinerii în piața pariziană.

În mijlocul scenelor de sărbătoare din capitala Franței, mulțimi în majoritate de tineri au început să se adune în Place de la République.

Putem auzi oameni scandând: „Tinerii distrug Frontul Național".

Acesta a devenit un slogan popular al stângii în ultima săptămână.

Partidul de extremă dreapta al Adunării Naționale (RN) a fost cunoscut timp de decenii sub numele de Frontul Național, înainte ca Marine Le Pen să-i schimbe numele în încercarea de a împrospăta imaginea partidului și de a-l curăța de rasismul și antisemitismul care au proliferat sub conducerea tatălui său, Jean-Marie Le Pen.

Tinerii au folosit vechiul nume în special pentru a-și arăta ura față de partid și de istoria sa extremistă.

Atmosfera de la evenimentul de campanie al Adunării Naționale s-a stricat cu o oră înainte de închiderea urnelor

Atmosfera la un eveniment de campanie al Adunării Naționale de la Bois de Vincennes din Paris a luat-o razna cu o oră înainte de închiderea urnelor, potrivit unei echipe CNN prezente la eveniment. 

Echipa spune că atmosfera era veselă înainte de rezultate, scena fiind pregătită pentru o petrecere. Cu toate acestea, pe măsură ce au apărut primele proiecții, atmosfera a căzut în picaj.

În momentul în care rezultatele au apărut pe ecranele mari, s-a aplaudat slab. În rest, a fost o tăcere aproape totală din partea celor câteva zeci de activiști de partid - cu steaguri tricolore în mână - adunați pentru a urmări ceea ce sperau să fie victoria.

×
Subiecte în articol: Alegeri Franța 2024 Franta paris
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close