Autorităţile au început interogheze pe suspectul atentatelor din Boston, după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit. Între timp, zeci de mii de maratonişti din toată lumea au adus un ultim omagiu celor trei victime ale exploziilor din Boston.
Mii de atleţi au purtat brăţări inscripţionate cu sloganul "Alergăm pentru maratonul din Boston, ediţia 2013" sau au îmbrăcat tricouri cu pozele victimelor.
Djokar Ţarnaev comunică în scris cu anchetatorii, din cauză că este în continuare intubat şi nu poate vorbi, susţin citate de presa de peste ocean. Tânărul de 19 ani a încercat să se sinucidă în momentul în care şi-a dat seama că este încolţit de poliţişti, susţin reprezentanţii spitalului din Boston, în care a fost internat.
Anchetatorii au declarat că Djokar, alături de fratele său, Tamerlan, decedat în timpul urmăririlor, intenţionau să comită şi alte atentate. În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit
şase bombe nedetonate şi două arme, însă niciunul dintre cei doi fraţi de origine cecenă nu avea permis de port-armă.
În Hamburg, cei 15 mii de maratonişti au alergat cu gândul la tragedia din Boston. În timp ce majoritatea aveau brăţări personalizate cu sloganul "Alergăm pentru maratonul din Boston, ediţia 2013", alţii se temeau de un posibil atentat terorist, asemănător cu cel din Boston.
La peste opt mii de kilometri de Boston, mii de israelieni au participat la primul maraton organizat în Cisiordania. Printre aceştia s-a aflat şi Karen Kjaer, o maratonistă care a participat şi la cursa din Boston şi a fost martoră la momentele dificile de după explozii.
Câţiva participanţi ai cursei din Betleem au purtat tricouri cu fotografiile victimelor.