Antena 3 CNN Externe Antony Blinken, optimist că în Gaza se va încheia conflictul. Negocierile sunt aproape de „linia de sosire”

Antony Blinken, optimist că în Gaza se va încheia conflictul. Negocierile sunt aproape de „linia de sosire”

antony blinken getty
Antony Blinken | Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2024   •   20:13

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a declarat vineri că negocierile privind o încetare a focului între Israel şi gruparea Hamas în Fâşia Gaza se apropie de „linia de sosire”, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

„Cred că suntem la câţiva metri distanţă şi ne îndreptam spre linia de sosire pentru a obţine un acord care ar conduce la o încetare a focului, la aducerea ostaticilor acasă şi care să ne pună pe o cale mai bună pentru a încerca să construim o pace şi o stabilitate durabile”, a mai spus Blinken la Aspen Security Forum din Colorado.

„Rămân câteva chestiuni care trebuie rezolvate, care trebuie negociate. Suntem în mijlocul exact al acestui lucru”, a mai spus Blinken.


 

Statele Unite, împreună cu Qatarul şi Egiptul, mediază pentru o încetare a focului în conflictul din Gaza, pentru eliberarea ostaticilor şi pentru a obţine mai mult ajutor umanitar pentru enclavă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să meargă la Washington săptămâna viitoare şi să se adreseze Congresului SUA pe 24 iulie.

Preşedintele Joe Biden urmează să se întâlnească cu el, în funcţie de recuperarea preşedintelui după COVID-19, a declarat joi Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Antony Blinken Gaza Israel Hamas
Cele mai noi știri
Parteneri
x close