Antena 3 CNN Externe Anglia. Virusul H5N1 este originar din Asia

Anglia. Virusul H5N1 este originar din Asia

Anglia. Virusul H5N1 este originar din Asia
04 Feb 2007   •   13:45

H5N1, cea mai virulentă formă de gripă aviară, transmisibilă şi la om, a fost descoperită în estul Angliei. Comisia Europeană a confirmat existenţa focarului. Virusul este originar din Asia, fiind asemănător celui identificat luna trecută în Ungaria. Autorităţile britanice au luat măsuri pentru a stopa extinderea maladiei. Peste 160.000 de păsări aflate în apropierea fermei infectate, vor fi ucise în zilele următoare.

De asemenea, toate maşinile care intră şi ies din zona de carantină, vor fi dezinfectate. Virusul a ucis deja 2.600 de curcani. Este al doilea stat comunitar în care se depistează boala aviară în acest an. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a confirmat existenţa tulpinii H5N1 şi în Ungaria.

În ţara noastră, temerile privind reapariţa bolii sunt destul de mari. O delegaţie a Comisiei Europene va cerceta începând de luni modul în care autorităţile române au acţionat pentru a controla virusul. Oficialii europeni vor inspecta fermele şi abatoarele de păsări, dar şi centrele locale din foste focare de gripă aviară. Vizita specialiştilor europeni va dura o săptămână.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close