Antena 3 CNN Externe Angela Merkel, prima declaraţie după ameninţarea teroristă de la Hanovra

Angela Merkel, prima declaraţie după ameninţarea teroristă de la Hanovra

ea.jpg
Foto:spiegel.de
18 Noi 2015   •   17:33

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, că decizia de anulare a meciului amical Germania - Olanda a fost una greu de luat, dar a precizat că a fost una corectă, informează L'Equipe.
   
"La fel ca milioane de fani, sunt tristă că meciul nu a mai avut loc. Autorităţile au avut de luat o decizie grea, poate cea mai grea. Dar a fost o decizie corectă. Marţi seară, au existat riscuri în privinţa securităţii", a spus Merkel.

Potrivit ziarului local Kreiszeitung, un vehicul care semăna cu o ambulanţă şi care era plin cu explozibil ar fi fost găsit parcat în faţa stadionului din Hanovra, unde Germania urma să joace un meci amical cu Olanda.
   
Arena a fost evacuată marţi seară, după găsirea unui colet suspect. O furgonetă a fost îndepărtată din zonă, fiind considerată o ameninţare şi o stradă a fost blocată în timpul evacuării.
   
Mai mulţi oficilali germani de rang înalt, printre care şi cancelarul Angela Merkel, ar fi trebuit să asiste la meci pentru a demonstra că nu se tem de terorism. Potrivit unor informaţii, Merkel era în drum spre stadion când a auzit că a fost descoperit coletul suspect şi a fost dusă imediat într-o zonă sigură.
   
Potrivit publicaţiei germane Bild, o celulă teroristă nord-africană plănuia să atace Hanovra cu puşti şi veste sinucigaşe - metode asemănătoare cu cele folosite în atacurile care au avut loc vineri seara la Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane. Oficialii au mai spus că este posibil ca un agent irakian să fi plănuit atacul.


 

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Germania
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close