"Suntem pregătiţi, desigur, (...) să discutăm dorinţele britanice", a declarat cancelarul, răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Beninului Thomas Boni Yayi.
"Dar nu trebuie să pierdem din vedere faptul că alte ţări au şi ele dorinţe şi că va trebui, într-un final, să ajungem la un compromis echilibrat", a precizat Merkel.
"Mai avem timp, iar pentru mine primul (subiect) de pe ordinea de zi este obţinerea unui plan bugetar pe termen mediu, deoarece acest lucru condiţionează creşterea Europei şi este şi în interesul Marii Britanii ca economia noastră să repornească", a subliniat cancelarul.
Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a declarat miercuri dimineaţa că ţara sa doreşte să vadă Marea Britanie rămânând un "membru activ şi constructiv al Uniunii Europene".
Premierul britanic David Cameron a promis că, în cazul în care va fi reales, va organiza, la orizontul lui 2017, un referendum asupra apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, într-un discurs susţinut miercuri, în care a îndemnat la o recentrare "pe piaţa unică" a relaţiei ţării sale cu UE.