Antena 3 CNN Externe Angela Merkel în vizită în Statele Unite

Angela Merkel în vizită în Statele Unite

Angela Merkel în vizită în Statele Unite
10 Noi 2007   •   10:16

Principalele teme de discuţie dezbătute de cancelarul german Angela Merkel împreună cu preşedintele american George W. Bush, în cadrul vizitei sale în Statele Unite, sunt situaţia ddin Afganistan şi programul nuclear iranian. Vizita Angelei Merkel vine la numai trei zile după cea a preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy şi constituie o încercare a Washingtonului de a îmbunătăţii relaţiile cu Europa Occidentală, vizibil afectate în ultimii ani din cauza războiului din Irak.

Preşedintele George Bush i-a făcut o primire călduroasă Angelei Merkel la ferma sa din Texas. Este o ?onoare? pe care liderul de la Casa Albă nu i-a acordat-o predecesorului acestei, Gerhard Schroeder. Cei doi au însă o relaţie de prietenie şi speră să găsească o abordare comună în privinţa programului nuclear iranian.

?În Texas, când inviţi pe cineva la tine acasă este o dovadă de apreciere şi de respect. Şi asta simt eu pentru cancelarul Merkel. Deci, Doamnă Cancelar, bine aţi venit. De abia aştept să avem discuţii constructive, dar şi ocazia de a ne relaxa.? a spus preşedintele american la începutul întâlnirii cu Angela Merkel, care i-a răspuns liderului american cu aceeaşi curtoazie: ?Aş vrea să-ţi mulţumesc din suflet, George, pentru invitaţie. La prima vedere observ că este un loc minunat şi o atmosferă plăcută. Avem o mulţime de lucruri de dicutat, dar este timp mai târziu pentru asta.?

Angela Merkel va petrece două zile la ferma familiei Bush, împreună cu soţul său, Joachim Sauer. George Bush speră să o convingă pe Merkel în cadrul întrevederii de sâmbătă de necesitatea impunerii unor sancţiuni unilaterale Iranului. Din cauza intereselor economice, Berlinul a refuzat până acum apelul venit din partea Washingtonului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close