Antena 3 CNN Externe Anchete de amploare în Germania, după ce mai mulți români s-au dat drept ucraineni pentru a primi ajutoare

Anchete de amploare în Germania, după ce mai mulți români s-au dat drept ucraineni pentru a primi ajutoare

Sunt anchete în desfășurare în Germania, după ce mai mulți români și maghiari s-au dat drept ucraineni pentru a beneficia de ajutoare.

de Naty Badea    |    03 Mai 2024   •   12:18

Mai mulți români și maghiari impostori au fost prinși în Germania, în timp ce pretindeau că sunt refugiați din Ucraina, pentru a beneficia de avantajele financiare.

În prezent, în Germania, spre deosebire de solicitanții de azil sau refugiații din alte țări, ucrainenii beneficiază de un statut privilegiat, asta pentru că au parte de sprijin financiar încă din primele momente ale șederii lor.

Ministerul de Interne german a semnalat că, până acum, există semnalate peste 5.600 de cazuri de cetățeni români și maghiari, care s-ar da drept ucraineni, asta pentru că ei locuiesc într-o regiune de graniță și că aceștia ar avea cetățenie ucraineană, însă nu cunosc limba și, deci, solicită în mod nedrept aceste avantaje financiare.

În prezent, autoritățile germane colaborează cu cele ucrainene, cu cele maghiare, dar și cu cele române pentru a clarifica situația acestor cazuri care au fost semnalate.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close