Antena 3 CNN Externe Scandalul pariurilor politice zguduie Marea Britanie. Lideri ai Partidului Conservator sunt cercetați pentru că ar fi pus bani pe data alegerilor

Scandalul pariurilor politice zguduie Marea Britanie. Lideri ai Partidului Conservator sunt cercetați pentru că ar fi pus bani pe data alegerilor

rishi sunak hepta
Primul acuzat în scandalul pariurilor a fost un apropiat al premierului Rishi Sunak. Foto: Hepta
25 Iun 2024   •   07:00

O largă anchetă este în desfășurare în Marea Britanie după ce mai mulți oficiali din Partidul Conservator al premierului Sunak au pus pariuri pe data organizării alegerilor - care a fost decisă pentru 4 iulie. Cercetările autorităților de reglementare a jocurilor de noroc cu privire la pariurile plasate pe momentul alegerilor generale implică mai mulți oameni decât cei numiți public până acum, susține BBC.  Acuzațiile de jocuri de noroc pe data alegerilor au apărut pentru prima dată împotriva unuia dintre cei mai apropiați colaboratori ai prim-ministrului Rishi Sunak, care ar fi plasat un pariu de 100 de lire sterline pe o zi de votare din iulie cu trei zile înainte de stabilirea datei. Acesta și-a cerut scuze anterior și a spus că a făcut o „uriașă eroare de judecată”.

Un al patrulea conservator de rang înalt este cercetat de Comisia pentru jocuri de noroc din cauza pariurilor care se presupune că au fost plasate pe data alegerilor generale.

Sunday Times a raportat că directorul de date al partidului, Nick Mason, ar fi plasat zeci de pariuri, despre care ziarul spune că ar fi putut genera câștiguri de mii de lire sterline.

Mason, care este și consilier conservator în Herefordshire, și-a luat acum un concediu din rolul său de partid conservator, la 11 zile de la ziua alegerilor din 4 iulie.

Partidul Conservator a spus că „nu este permis să discute despre nicio chestiune legată” de nicio investigație a Comisiei pentru jocuri de noroc. Comisia însăși nu a numit niciodată pe niciunul dintre cei pe care îi analizează și nici nu a spus câți. BBC a raportat anterior că patru oficiali conservatori, inclusiv doi candidați la alegeri, sunt cercetați.

O parte din anchetele pe care industria de pariuri le efectuează în astfel de cazuri încearcă să stabilească dacă pariurile au fost plasate nu doar de cei care au avut acces la informații privilegiate, ci și de cei care au legături cu acestea.

Comisia pentru jocuri de noroc a cerut companiilor de pariuri să împărtășească detalii despre oricine a pariat 20 de lire sterline sau mai mult pe alegerile din iulie.

Pat McFadden, coordonatorul campaniei naționale al partidului Laburist, i-a scris directorului executiv al Comisiei pentru jocuri de noroc, Andrew Rhodes, pentru a susține că „este în interes public ca Comisia pentru jocuri de noroc să facă publice numele altor figuri pe care le investigați. la această chestiune”.

„Va fi deosebit de interesat dacă miniștrii guvernamentali au pariat pe data alegerilor înainte ca acestea să fie convocate”, a scris el.

Cu alte cuvinte, laburiștii alimentează speculațiile - fără nicio dovadă docamdată - că un ministru, sau poate mai mulți, ar fi pus un pariu.

Aproximativ 22,5 milioane de oameni din Marea Britanie pariază lunar - aproximativ jumătate din populația adultă - și este de așteptat ca în acest moment valoarea pariurilor să fie mai mare decât de obicei din cauza turneului de fotbal Euro.

Comisia pentru jocuri de noroc a repetat declarația pe care a continuat să o facă în ultimele zile. O purtătoare de cuvânt a declarat: „Comisia pentru jocuri de noroc reglementează jocurile de noroc în interesul consumatorilor și al publicului larg. În prezent, Comisia investighează posibilitatea comiterii unor infracțiuni privind data alegerilor.

„Aceasta este o investigație în curs de desfășurare, iar Comisia nu poate oferi alte detalii în acest moment.

„Nu confirmăm sau infirmăm identitatea niciunei persoane implicate în această investigație.”

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Pe unde merge Klaus Iohannis la Sibiu când este Valea Oltului închisă
x close