Teste efectuate de către compania amintită au confirmat prezenţa ADN-ului de cal în produse, a declarat o purtătoare de cuvânt a Agenţiei. Societatea a anunţat marţi că primele 320 de teste efectuate nu relevau prezenţa cărnii de cal.
Dintre aceste 320 de teste, niciunul nu viza lotul examinat de laboratorul ceh care a descoperit prezenţa cărnii de cal în chiftelele vândute de Ikea. De asemenea, nu s-a precizat dacă rezultatele anunţate public miercuri vizează acest lot.
Produsele Dafgaard conţineau între 1-10% carne de cal, nivel care arată că nu este vorba despre o contaminare în timpul abatorizării, susţine presa suedeză.
Marţi, Ikea a retras chiftelele de carne atât de la vânzare, cât şi din meniul restaurantelor pe care le are în 25 de ţări, în majoritatea cazurilor în Europa, dar şi în Malaysia, Thailanda, Hong Kong şi Republica Dominicană.