Antena 3 CNN Externe Analiză CNN: 48 de ore critice pentru cariera lui Joe Biden. „Are la dispoziție o perioadă foarte scurtă de timp”

Analiză CNN: 48 de ore critice pentru cariera lui Joe Biden. „Are la dispoziție o perioadă foarte scurtă de timp”

joe biden la casa alba ganditor
Președintele Joe Biden se confruntă cu unele dintre cele mai dificile momente ale carierei sale politice. Foto: Profimedia Images
de Robert Kiss    |    04 Iul 2024   •   12:12

 Niciun președinte nu a avut vreodată nevoie de o sărbătoare publică așa cum are nevoie Joe Biden de 4 iulie. Președintele în funcție se luptă frenetic pentru a-și salva cariera politică, dar riscă să fie cuprins de un val în creștere împotriva lui, deoarece mai mulți democrați își exprimă îndoielile că îl poate învinge pe Donald Trump după o dezbatere dezastruoasă, scrie jurnalistul CNN Stephen Collinson. 

Președintele îi va aduna, de Ziua Independenței, pe membrii familiei sale care vor fi esențiali pentru viitoarele decizii cu privire la campania de realegere la Casa Albă. Biden și anturajul său au mare nevoie de o zi cu știri pozitive care să-i permită să se regrupeze pentru cele mai critice 48 de ore ale carierei sale politice.

În timp ce speculațiile au explodat miercuri că ar putea lua în considerare retragerea din cursă, Biden a declarat fără echivoc că este decis să meargă până la capăt și să câștige. Apoi s-a întâlnit cu 20 de guvernatori democrați la Casa Albă pentru a încerca să demonstreze că are energia pentru a câștiga și a conduce încă patru ani.

Vineri, Biden va participa la un interviu pentru ABC News, care se conturează acum ca o provocare și mai mare decât dezbaterea CNN, având în vedere necesitatea vitală de a avea o prestanță impecabilă. Orice gest al lui Biden va fi analizat și interpretat ca un semn de vulnerabilitate.

„Candidez. Sunt candidatul Partidului Democrat. Nimeni nu mă împinge la o parte. Nu plec”, a declarat Biden miercuri staffului de campanie.

Dar realitatea este dură pentru președintele american.

Imaginea unui președinte incoerent, slab și care se chinuie, zugrăvită în mintea a 50 de milioane de telespectatori în urmă cu o săptămână îi pune probleme serioase președintelui și echipei sale de campanie. Și chiar și un efort de control al daunelor mult mai competent decât a organizat până acum Casa Albă și campania Biden s-ar fi luptat să șteargă această impresie.

Încercările de a-și explica ezitările de la dezbatere nu fac decât să reorienteze atenția asupra problemei de bază: alegătorii se îndoiesc că este suficient de apt pentru a servi un nou mandat care s-ar încheia la 86 de ani.

Miercuri, de exemplu, Casa Albă a preluat afirmația lui Biden că de vină a fost jet-lagul după două călătorii în Europa la începutul lunii iunie. Având în vedere că președintele s-a întors pe teritoriul SUA de peste o săptămână la momentul dezbaterii, acest lucru a creat doar noi întrebări dacă face față solicitărilor prezidențiale – care necesită adesea călătorii extinse.

Iar toate aceste întrebări au pus încă o dată accentul pe campania de dezintegrare a lui Biden, mai degrabă decât pe amenințarea gravă la adresa democrației și a libertăților politice ale Americii, despre care președintele avertizează că o reprezintă Trump.

La sfârșitul unei zile cu lovituri usturatoare aduse președintelui, un oficial înalt al administrației i-a spus lui MJ Lee de la CNN că erodarea treptată a sprijinului său în rândul democraților a fost ca „valurile care se lovesc de țărm”. Oficialul a adăugat: „În primul rând sunt donatorii. Și apoi sunt aleșii. Acum va fi un sondaj. Doar distruge rezistența.”

Lucrurile au început prost pentru Biden miercuri și apoi s-au înrăutățit. 

Un nou sondaj a avut vești proaste pentru președintele în funcție. Un sondaj New York Times/Siena College a constatat că Trump conduce acum cu 49% la 43% în rândul alegătorilor probabili la nivel național.

În sondajul CNN Poll , fostul președinte conduce cu cinci puncte (49% la 44%). 

O altă problemă pentru Biden este că figurile democrate-cheie care rămân în sprijinul președintelui explică clar că trebuie să facă mai mult pentru a remodela percepția publică asupra capacităților sale și nu exclud să renunțe la cursă. „Vom avea încredere în el pentru a lua decizia corectă cu privire la răscrucea în care ne aflăm acum”, a declarat reprezentantul Maryland Jamie Raskin la CNN. Și reprezentantul Michigan Debbie Dingell, a rezumat zilele critice ale lui Biden, când a avertizat: „Are la dispoziție o perioadă foarte scurtă de timp pentru a vorbi cu poporul american”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
VIDEO. Cum arată prima corvetă construită de Turcia pentru Ucraina
x close