Antena 3 CNN Externe Americanii vor să transforme închisoarea Alcatraz într-un hotel

Americanii vor să transforme închisoarea Alcatraz într-un hotel

Americanii vor să transforme închisoarea Alcatraz într-un hotel
16 Iun 2008   •   06:26

Timp de zeci de ani a fost insula de pe care fiecare rezident visa să evadeze. Acum, managerii insulei Alcatraz, casa uneia dintre cele mai cunoscute închisori din lume, speră să atragă cât mai mulţi turişti, scrie Telegraph.co.uk. Serviciul Parcurilor Naţionale din SUA, care se ocupă de „Fortăreaţă”, plănuieşte să transforme o parte a închisorii într-un hotel, astfel încât vizitatorii să se poată bucura la maxim de experienţa de pe insulă.

Oaspeţii nu vor dormi, totuşi, în celulele care în trecut au fost casele unor criminali precum Al Capone, George „Machine Gun” Kelly sau „Birdman of Alcatraz” Robert Stroud. În schimb, hotelul ar putea fi amplasat într-o altă parte a penitenciarului, în Clădirea 64, unde stăteau gardienii şi de unde există o privelişte impresionantă asupra golfului San Francisco.

Insula Alcatraz este una dintre cele mai populare atracţii din San Francisco, atrăgând peste 1,4 milioane de turişti anual pentru turul celulelor. Dar Serviciul Parcurilor Naţionale este decis să permită vizitatorilor să exploreze şi restul insulei, precum şi zone închise publicului în prezent, precum sala de cinema a închisorii.

Alcatraz, care a devenit o închisoare militară în 1861 la începutul Războiului Civil, a fost apoi închisoare federală între 1933 şi 1963. Oficialii susţineau că evadările erau imposibile din cauza mareelor puternice şi a temperaturilor scăzute ale apelor înconjurătoare, specificând că nu au existat evadări reuşite. Alcatraz a fost şi subiectul câtorva filme, printre care „Evadare din Alcatraz”, cu Clint Eastwood, din 1979, sau „Fortăreaţa / The Rock”, cu Sean Connery, care a apărut pe piaţă în 1996.

Foto: Insider Travel

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close