Antena 3 CNN Externe Americanii îşi trimit copiii la şcoală cu rucsaci antiglonţ (VIDEO)

Americanii îşi trimit copiii la şcoală cu rucsaci antiglonţ (VIDEO)

Americanii îşi trimit copiii la şcoală cu rucsaci antiglonţ <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Aug 2007   •   19:38

Americanii au inventat rucsacul blindat ca să-şi protejeze copiii la şcoală, în incidentele armate. Secretul rucsacului e o placă asemănătoare vestei antiglonţ. Împotriva plăcii blindate gloanţele nu au niciun efect. Rezistă şi în faţa armelor albe. Invenţia e similară vestei anti-glonţ, dar e mai uşoară şi de patru ori mai ieftină. Costă aproape 200 de dolari. Se amplasează cu uşurinţă în rucsacul elevului, care poate fi folosit ca scut împotriva gloanţelor. Părinţii vor să-şi apere copiii de incidente precum cel de la Universitatea Virginia Tech, când un sud coreean a ucis 32 de oameni, majoritatea studenţi. Aşa încât apelează la astfel de invenţii.

?E la fel ca şi căştile pentru biciclişti sau detectorul de fum. Sunt produse care să asigure protecţia copiilor?, consideră părinţii. Rucsacul antiglonţ e pentru inventatori cheia pentru evitarea masacrelor din şcolile americane. Aşa cum s-a întâmplat acum opt ani, la liceul Columbine, când 12 elevi şi un profesor au fost ucişi de doi tineri, care apoi s-au sinucis.

Securitatea în şcoli îi preocupă şi pe britanici, care au inventat uniformele blindate. Puloverele cu glugă, tricourile şi mănuşile sunt fabricate din aceleaşi materiale ca uniformele militare şi sunt rezistente la tăiere.

Americanii au inventat rucsacul blindat:

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close