Antena 3 CNN Externe Americanii ameninţaţi de ziua lor

Americanii ameninţaţi de ziua lor

Americanii ameninţaţi de ziua lor
05 Iul 2007   •   07:30

Americanii au avut parte de Ziua Naţională de un nou mesaj din partea locotenentului lui Osama bin Laden. Într-o înregistrare video, Ayman Al-Zawahiri îi laudă pe luptătorii în numele Jihadului şi le cere să lovească interesele occidentale din întreaga lume. În acelaşi timp, liderul terorist a avertizat poporul american că "prin graţia lui Allah, vântul bate astăzi împotriva Washingtonului".

"Trebuie să aveţi răbdare. Bucuraţi-vă, victoria este aproape, cu voia lui Allah, iar hoardele de cruciaţi au început deja să caute o cale de ieşire", este apelul lui Zawahiri către mujahedini. Numărul doi al reţelei Al-Qaeda îi îndeamnă să lansaze în primul rând atacuri împotriva cruciaţilor şi a evreilor. Al-Zawahiri nu face referire la atentatele dejucate de la Londra şi Glasgow, de săptămâna trecută. Liderul terorist îi avertizează că sfârşitul Occidentului este aproape.

Potrivit analiştilor, înregistrarea video de o oră şi jumătate este pe jumătate un seminar pe probleme de strategie militară şi pe jumătate un apel la Jihad transmis radicalilor islamişti. Înregistrarea conţine şi imagini din alte materiale video. Printre care şi unul în care apare Thomas Kean, preşedintele comisiei americane pentru 11 septembrie. Acesta vorbeşte despre provocările în materie de securitate pe care le au de înfruntat Statele Unite.

În acelaşi timp, se pare că şi Osama bin Laden s-ar putea face auzit în curând. Potrivit mai multor surse, într-un mesaj postat pe un site islamist se menţionează că radicalii islamişti vor avea parte de "veşti bune". Acest lucru ar putea însemna că liderul celei mai puternice reţele teroriste ar putea apărea într-o nouă înregistrare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close