Antena 3 CNN Externe Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, cu ocazia Zilei Porților Deschise

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, cu ocazia Zilei Porților Deschise

Cu ocazia Zilei Porților Deschise, peste 3.000 de americani au vizitat Ambasada României din Washington, unde au avut ocazia să afle despre tradițiile culturale și istoria țării noastre, dar şi să descopere obiectivele turistice din România.

de Alexandra Dima    |    13 Mai 2024   •   17:01

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României în Statele Unite ale Americii în data de 11 mai 2024, cu ocazia "EU Open House" ("Ziua Porților Deschise"), unul dintre cele mai mari evenimente de diplomație publică organizate la Washington de către ambasadele țărilor membre ale Uniunii Europene.

Vizitatorii au avut oportunitatea să descopere aspecte inedite despre spiritualitatea și tradițiile din satele românești prin intermediul expoziției "Between Superstition and God - Life in the Romanian Village", organizată de HORA - Heritage Organization of Romanian Americans in Minnesota.

"Plini de curiozitate şi de admiraţie au fost prietenii noştri americani care au trecut pragul ambasadei anul acesta. Ei au putut afla o mulţime de lucruri despre obiectivele turistice din România, tradiţiile culturale şi istoria ţării noastre, dar cel mai mult i-a uimit bucătăria românească. Ziua Porţilor Deschise, prin care celebrăm Ziua Europei, este o ocazie unică de a prezenta România prietenilor noştri americani de care ne leagă o lungă şi trainică prietenie", a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini de la Ziua Porţilor Deschise la Ambasada României din Washington

În plus, publicul a fost încântat de spectacolele de muzică și dansuri populare tradiționale românești susținute de Carpathia Folk Dance Ensemble și Andreea Rebăltescu. Aceste spectacole au oferit vizitatorilor și oportunitatea de a învăța pașii de dans.

Un punct de atracție aparte a constituit expoziția de vinuri, unde au fost prezentate o serie de licori românești premiate la nivel internațional, alături de o degustare de produse culinare românești, printre care celebrii mititei. 

 

×
Subiecte în articol: SUA washington
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close