Administratorii site-ului McCainpedia mai susţin că republicanii prezintă date false cu privire la susţinătorii candidatului republican şi critică mai multe decizii administrative luate de Sarah Palin în Alaska.
Ca şi cum pe câmpul de bătălie ar persista parfumul de roze, democraţii nu uită nici chemările lui McCain către o campanie ?curată?, taxându-l pentru orice abatere de la acest crez. Printre primele astfel de abateri se numără chiar cele adresate contracandidatului republican în alegerile primare, Milt Romney.
Şi pentru că împroşcatul cu noroi se poartă în orice împrejurare, republicanii au propria lor tolbă cu acuzaţii. Ei susţin că echipa lui Obama ar fi acceptat şi contribuţii ilegale, de la diverşi donatori care ar fi virat în contul de campanie mai mult de 2300 $, maximumul prevăzut de lege. Mai mult, spun ei, la campania lui Obama ar fi contribuit şi cetăţeni străini, ceea ce legea americană interzice. Ei îşi susţin acuzaţiile citând câteva exemple publicate de revista americană ?Newsweek?. Potrivit acesteia, doi donatori aparent fictivi, ?Doodad Pro? şi ?Good Will?, i-au dat lui Obama mai mult de 11.000 $ în sume de câte 10 şi 25 $. Alte surse din presă sugerează că circa 11.500 de donatori care au contribuit în total cu 34 de milioane $ ar fi cetăţeni ai altor ţări.
Pe 4 noiembrie, America îşi va alege un nou preşedinte, dintre democratul Barack Obama şi republicanul John McCain. Antena3.ro vă va ţine la curent în aceste zile cu ceea ce se întâmplă peste Ocean, de aici putând afla primii cine va fi cel care se va instala pentru următorii patru ani la Casa Albă.
Ella Moroiu, Antena3.ro