Antena 3 CNN Externe America votează în cunoştinţă de cauză: Mătuşa lui Obama, emigrant USA. Ilegal

America votează în cunoştinţă de cauză: Mătuşa lui Obama, emigrant USA. Ilegal

America votează în cunoştinţă de cauză: Mătuşa lui Obama, emigrant USA. Ilegal
04 Noi 2008   •   23:14

Zilele trecute, Associated Press dezvăluia că o mătuşă kenyană a lui Obama, Zeituni Onyango, ar locui ilegal în SUA, la Boston. Serviciile de imigraţie i-ar fi respins dosarul de azil în urmă cu patru ani, însă aceasta a rămas pe teritoriul american. Tabăra candidatului a declarat că Barack Obama nu este la curent cu situaţia mătuşii sale, dar consideră că aceasta trebuie să respecte legea. Pe de altă parte, senatorul de Illinois a restituit o donaţie de 265 de dolari făcută de mătuşa sa, Zeituni.
Potrivit legii americane a imigraţiei, refuzul Zeituniei de a părăsi SUA este o contravenţie administrativă, astfel că asemenea cazuri se soluţionează în afara tribunalului. Experţii arată că în SUA există circa zece milioane de astfel de imigranţi ilegali.
Reporterii nu au reuşit să afle prea multe de la dra Onyango: într-un interviu, ea a declarat doar că se roagă pentru nepotul său Barack şi că nu va da alte declaraţii decât după 4 noiembrie.
Nu este clar de ce statul american i-a refuzat cererea de azil. Un purtător de cuvânt al Oficiului de Imigraţie a declarat că nu poate da detalii despre dosarul unui solicitant. Între timp, deportările au fost suspendate tocmai pentru că acest caz delicat, apărut chiar în preajma alegerilor, dă de gândit administraţiei Bush.
Domnişoara Onyango locuieşte într-o casă socială, iar ziariştii nu au reuşit să afle cum s-a calificat pentru o astfel de locuinţă, cu un ordin de deportare la activ.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama alegeri imigrant
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close