Antena 3 CNN Externe Ameninţări teroriste în Germania şi Turcia

Ameninţări teroriste în Germania şi Turcia

Ameninţări teroriste în Germania şi Turcia
11 Sep 2007   •   08:41

Operaţiune de mare amploare pe un aeroport militar american din Germania. Forţele americane au fost alertate printr-un telefon anonim de riscul producerii unui atentat. Incidentul are loc în aceeaşi zi în care Statele Unite comemorează 6 ani de la atentatele teroriste. Bărbatul vorbea germană cu accent rusesc sau turcesc şi a ameninţat că va arunca în aer baza militară SUA din Spangdahlem. Anonimaul a mai spus că are 4 complici. Autorităţile sunt în alertă maximă.

Un atentat terorist a fost dejucat şi în Turcia. Poliţiştii au descoperit o bombă extrem de puternică amplasată într-un autocar parcat chiar în centrul capitalei Ankara. Autorităţile au izolat imediat zona iar echipele de pirotehnişti au dezamorsat materialul explozibil.

La începutul săptămânii trecute, autorităţile germane au dejucat la timp un atentat terorist de proporţii. Poliţia a arestat trei suspecţi, doi germani convertiţi la islam şi un turc. Bărbaţii au fost reţinuţi în timp ce asamblau dispozitive explozive şi aveau ca ţintă principală baza americană de la Ramstein, dar şi aeroportul din Frankfurt. Cei trei sunt membrii unei celule germane a mişcării islamiste "Jihadul Uniunii Islamice", aflată "în legătură strânsă" cu organizaţia teroristă al-Qaida.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close