Antena 3 CNN Externe Amenda primită de un turist care a deranjat o morsă în Norvegia

Amenda primită de un turist care a deranjat o morsă în Norvegia

Un turist a fost amendat după ce a încălcat o lege din Svalbard, Norvegia, cu privire la comportamentul faţă de animalele sălbatice.

morsa norvegia
Amenda primită de un turist care a deranjat o morsă în Norvegia Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2024   •   21:31

Autoritățile spun că bărbatul a mers pe un banc de gheață și "a deranjat o morsă care stătea pe gheață”. Turistul a fost amendat cu 12.500 coroane norvegiene (aproximativ 1.000 de euro) pentru că s-a apropiat de o morsă din arhipelagul norvegian Svalbard, potrivit Sky News.

Martorii l-au văzut apropiindu-se de mamifer și au anunțat autoritățile. O lege din Svalbard stipulează că oamenii trebuie să se comporte într-un mod care să nu conducă la perturbarea inutilă a vieții sălbatice. Turistul nu a contestat amenda.

Morsele sunt recunoscute pentru dimensiunile lor masive și au fost o parte importantă a culturii și istoriei populațiilor indigene din zona Arctică. Ele sunt, de asemenea, subiectul măsurilor de conservare și de protecție, dat fiind faptul că populațiile de morse au fost afectate în trecut de vânătoarea excesivă și de pierderea habitatului. Organizațiile și guvernele din regiunea Arctică lucrează împreună pentru a proteja aceste specii și habitatul lor.

7 lucruri interesate despre morse

  1. Colții uriași: Morsele au colți foarte mari, care pot atinge lungimi de până la un metru la masculi. Acești colți sunt folosiți pentru a se agăța de gheață, pentru a urca pe plaje sau pentru a se lupta cu rivalii.

  2. Adaptări la apă rece: Morsele au un strat de grăsime gros care le ajută să își mențină temperatura corpului în apele reci ale oceanului Arctic. De asemenea, au o piele groasă și blană densă.

  3. Comportament social: Morsele sunt animale sociale și trăiesc în grupuri mari. Aceste grupuri pot număra până la câteva sute de indivizi și sunt importante pentru socializare și protecție împotriva prădătorilor.

  4. Alimentație: Morsele se hrănesc cu scoici, crustacee, moluște și alte creaturi marine pe care le scot din adâncuri folosindu-și colții puternici și mustățile sensibile.

  5. Vocalizări distincte: Morsele comunică între ele folosind sunete specifice, inclusiv bâzâituri și fluierături. Aceste vocalizări sunt importante pentru interacțiunea socială și pentru a-și găsi membrii grupului.

  6. Capacitatea de înot și de apnee: Morsele sunt excelente înotătoare și pot merge pe fundul oceanului timp de până la 30 de minute înainte de a reveni la suprafață pentru a respira.

  7. Importanța culturală: Morsele au fost importante pentru culturile indigene din regiunea Arctică și au fost subiectul legendelor și artelor locale de-a lungul timpului.

×
Subiecte în articol: norvegia morsă amenda amenzi turisti
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close