Antena 3 CNN Externe Amenda încasată de o femeie, după ce a returnat la bibliotecă o carte împrumutată în 1933: "A fost o surpriză pentru noi"

Amenda încasată de o femeie, după ce a returnat la bibliotecă o carte împrumutată în 1933: "A fost o surpriză pentru noi"

O carte a fost returnată de o femeie după 90 de ani. Ea a contactat biblioteca corespunzătoare și a făcut un gest cu totul surprinzător. Ca rezultat aceasta a fost amendată.

amenda carte returnata 90 de ani
Amenda încasată de o femeie după ce a returnat la bibliotecă o carte împrumutată în 1933: "A fost o surpriză pentru noi" Sursa foto: Facebook I Larchmont Public Library
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2023   •   18:52

Joanie Morgan, o femeie din SUA, a făcut curățenie printre lucrurile tatălui său, după moartea acestuia.

A găsit o carte care era împrumutată de pe data de 11 octombrie 1933. După 90 de ani, femeia a dus cartea la biblioteca de unde era luată. Era vorba despre un exemplar al cărții "Youth and Two Other Stories” din 1925 a lui Joseph Conrad.

Caroline Cunningham, bibliotecara din Larchmont, a primit cartea la sfârșitul lunii septembrie, având parte de o surpriză în privința acesteia.

Nimeni nu se aștepta că va primi un telefon după 90 de ani, pentru a restitui o carte.

Citește și: Acest tânăr s-a dat drept manechin şi a stat ore întregi în vitrina unui magazin ca să fure bijuterii

Ei bine, acest lucru s-a întâmplat. Chiar și așa, Joanie n-a scăpat de sancțiune. Pentru că n-a dus cartea la timp, aceasta a fost nevoită să scoată din buzunar 5 dolari, potrivit nypost.com

"Aceasta a fost o surpriză pentru noi, cu siguranță", a spus Cunningham, despre discuția cu Morgan. 

"Atunci când o carte de la bibliotecă nu a fost returnată după 30 de zile, aceasta este considerată "pierdută”, iar patronul este facturat pentru prețul inițial al cărții.

Cu toate acestea, atunci când cartea este returnată, se revine la amenda maximă, care este de cinci dolari”, a mai adăugat aceasta.

Cartea nu va mai fi împrumutată

"Acest exemplar va rămâne în afara circulației. Și, probabil, îl va avea doar pentru a-l păstra, pentru că este o poveste amuzantă”, a transmis bibliotecara.

Angajata bibliotecii respective a transformat această situație incredibilă într-un exemplu bun pentru clienții care au întârziat să returneze cărțile. Aceasta a ținut să precizeze, pentru presa străină, că se confruntă cu situații dificile atunci când vine vorba despre restituirea unor volume.

Tocmai din acest motiv nu i-a venit să creadă că cineva ar putea să înapoieze o carte după nouă decenii.

×
Subiecte în articol: amenda carte biblioteca
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close