Antena 3 CNN Externe Ambasadorul rus la NATO: Alianţa seamănă cu cei care mănâncă prea mult de la McDonald's

Ambasadorul rus la NATO: Alianţa seamănă cu cei care mănâncă prea mult de la McDonald's

Ambasadorul rus la NATO: Alianţa seamănă cu cei care mănâncă prea mult de la McDonald's
21 Apr 2008   •   17:02
Noi ameninţări din partea Rusiei, privind planurile Alianţei Nord Atlantice de extindere către estul Europei. De data asta, purtătorul mesajului este ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin. ?Unele dintre obiecţiile noastre sunt considerate semne de agresiune. Dar cine sunt adevăraţii agresori? Cei care construiesc noi baze militare, cei care se mută şi mai aproape de frontierele noastre, cei care vor să instaleze rachete în perimetrul nostru defensiv?, a avertizat Rogozin, continuând astfel liniile directoare ale discursului ţinut de Valdimir Putin la summitul de la Bucureşti. Cu alte cuvinte, intenţiile NATO de extindere sunt considerate de Kremlin adevărate acte de ameninţare.

?În Bucureşti, liderii NATO au confirmat încă o dată că ar fi bine să 'înghită' Ucraina şi Georgia. (...) Apetitul lor este excelent. Singura mea îngrijorare este însă faptul că, din punctul de vedere al imaginii pe care şi-o creează în exterior, NATO seamănă cu acei oameni care mănâncă prea mult de la McDonald's?, a continuat în stilul său caracteristic ambasadorul rus.

Potrivit ediţiei online a cotidianului The Moscow Times, Rogozin a produs nu de puţine ori reacţii de nemulţumire în rândul oficialilor NATO. Şi asta pentru că de la preluarea mandatului, din ianuarie, şi-a făcut cunoscut stilul ?bombastic? şi a criticat permanent deciziile Alianţei.

Referindu-se la propriul stil de comunicare, Dmitri Rogozin a declarat, într-un interviu acordat recent presei de la Bruxelles: ?Eu exprim punctul de vedere al ţării mele. Sunt un termometru ce reflectă nivelul emoţional al reacţiilor Rusiei la paşii făcuţi de NATO?.

Iar relaţiile Rusia-NATO sunt destul de încinse în ultima perioadă, după ce Moscova a reacţionat vehement la propunerea Alianţei de a admite în rândurile sale Ucraina şi Georgia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close