Documentul relevă că în întreaga lume, 702 milioane de persoane, adică 9,6% din populația mondială, se află sub pragul sărăciei, indicator adus de Banca Mondială la 1,90 dolari pe zi, informează AFP, potrivit Agerpres.
În 2012, anul din care provin cele mai recente date disponibile, numărul oamenilor afectați de sărăcie era de 902 milioane, reprezentând 13% din populația mondială. Această proporție era de 29% în anul 1999.
"Aceste previziuni ne arată că am putea fi prima generație din istorie care pune capăt sărăciei extreme", a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong-kim.
Deşi în Asia — mai ales în India — şi America de Sud se manifestă o tendință de scădere netă a sărăciei extreme, acest fenomen încă afectează 35,2% din populație în Africa subsahariană, unde trăieşte aproape o jumătate din populația cea mai defavorizată la nivel mondial.
Raportul BM precizează că instituția nu dispune de date fiabile cu privire la sărăcia din Orientul Mijlociu şi din Maghreb, din cauza conflictelor din principalele țări din regiune.