Antena 3 CNN Externe „Am eșuat”. Şefa Secret Service recunoaște că tentativa de asasinat a lui Trump este cel mai mare eșec al agenției din ultimele decenii

„Am eșuat”. Şefa Secret Service recunoaște că tentativa de asasinat a lui Trump este cel mai mare eșec al agenției din ultimele decenii

Kimberly Cheatle -getty
Kimberly Cheatle, șefa Secret Service. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   19:22

Tentativa de asasinat a lui Trump a fost „cel mai semnificativ eșec” din ultimele decenii, a recunoscut, Kimberly Cheatle, șefa Secret Service, potrivit SkyNews. 

În prima sa apariție publică de la tentativa de asasinare a lui Donald Trump, directoarea Serviciului Secret a admis: „Am eșuat", a spus ea, în timp ce o comisie o interoga cu privire la operațiunea de securitate a agenției din 13 iulie. Directoarea Serviciului Secret spune că tentativa de asasinat a lui Donald Trump a fost „cel mai semnificativ eșec operațional” din ultimele decenii.

Cheatle a declarat în fața Comisiei pentru Supraveghere și Responsabilitate a Camerei Reprezentanților că își asumă „pe deplin responsabilitatea pentru orice deficiență de securitate”.

Atacul armat de la un miting electoral în aer liber din Butler, Pennsylvania, a rănit urechea dreaptă a lui Trump, a ucis un membru al publicului și a rănit altul pe 13 iulie.

Thomas Crooks, atacatorul lui Trump, a fost ucis de forțele de ordine. Faptul că suspectul a reușit să se apropie de Trump pe acoperișul unei clădiri din apropiere a înfuriat opinia publică care a dat vina pe deficiențele de securitate ale Serviciului Secret.

Martorii au indicat un suspect forțelor de ordine înainte de împușcătură. „Am eșuat. În calitate de director al Serviciului Secret al Statelor Unite, îmi asum întreaga responsabilitate pentru orice deficiență de securitate”, a spus doamna Cheatle în mărturia sa în fața comisiei.

„Tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump din 13 iulie este cel mai semnificativ eșec operațional al Serviciului Secret din ultimele decenii.”

În fața afirmațiilor republicanilor că agenția a refuzat resurse pentru protejarea lui Trump, ea a spus că securitatea pentru fostul președinte a crescut înainte de atac. „Nivelul de securitate oferit fostului președinte a crescut cu mult înainte de campanie și a crescut constant pe măsură ce amenințările evoluează”, a spus ea.

„Misiunea noastră nu este politică. Este literalmente o chestiune de viață și de moarte.”

Ea nu a răspuns la întrebări specifice despre planul de securitate al zilei din partea republicanilor și democraților, adăugând că problema este investigată intern. Înainte de împușcătură, ofițerii locali l-au observat pe Crooks plimbându-se pe marginea mitingului, au declarat oficialii pentru Associated Press.

O imagine a lui Crooks a fost chiar distribuită de ofițerii staționați în afara perimetrului de securitate.

Întrebată dacă Crooks a fost identificat ca fiind suspect, Cheatle a spus că a fost, dar o amenințare nu a fost confirmată.

„Dacă detaliile ar fi primit informații că există o amenințare, nu ar fi adus niciodată fostul președinte pe scenă”, a adăugat ea.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close