Antena 3 CNN Externe Alţi trei infractori români, reţinuţi în Italia. Vaticanul: patrulele de cetăţeni, "o abdicare de la statul de drept"

Alţi trei infractori români, reţinuţi în Italia. Vaticanul: patrulele de cetăţeni, "o abdicare de la statul de drept"

Alţi trei infractori români, reţinuţi în Italia. Vaticanul: patrulele de cetăţeni, "o abdicare de la statul de drept"
20 Feb 2009   •   22:46

Încă un incident în care au fost implicaţi românii din Italia. Doi bărbaţi au fost arestaţi lângă Roma după ce au atacat un carabinier cu o drujbă. Cei doi au fost prinşi de poliţie în timp ce înceracu să spargă un automat pentru bilete de tren.
Carabinierul a fost rănit la mână de drujba cu care românii tăiau automatul. La puţină vreme după acest incident, un al treilea român a fost prins în timp ce spărgea un autoturism parcat în apropiere.
Valul de incidente care i-au avut în prim plan pe infractorii români din Italia a creat o adevărată psihoză în Peninsulă. Autorităţile italiene au luat o serie de măsuri menite să prevină agresiunile comise de conaţionalii noştri.
Între noile măsuri luate de autorităţile italiene pentru prevenirea agresiunilor sexuale se numară şi patrulele formate din cetăţeni şi foşti poliţişti. Patrulele nu vor avea arme însă vor fi dotatecu staţii şi telefoane pentru a anunţa poliţia dacă descoperă infracţiuni.
Vaticanul consideră că adoptarea de către Guvernul italian a unui decret care reglementează constituirea patrulelor formate din cetăţeni în marile oraşe este ?o abdicare de la statul de drept?, anunţă AFP.
Autorităţile italiene au înăsprit legea după o serie de violuri petrecute în Italia. Un caz aparte este cel al adolescentă de 14 ani, violată de doi români. Incidentul care a avut loc sâmbătă a şocat opinia publică italiană şi a ţinut multe zile prima pagină a ziarelor din Peninsulă. Unul dintre acuzaţi, Alexandru Loyos Isztoika, a recunoscut imediat după ce a fost prins că este vinovat. Al doilea român, Karol Racz, spune că la momentul producerii violului, s-ar fi aflat într-o locuinţă improvizată împreună cu câţiva amici. Varianta sa este acum verificată de anchetatorii italieni.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close