Antena 3 CNN Externe Alertă teroristă în Italia după ce un Boeing 737 a dispărut timp de 30 de minute de pe radar

Alertă teroristă în Italia după ce un Boeing 737 a dispărut timp de 30 de minute de pe radar

Avioane de lupta F- 35
Incident aviatic în spaţiul aerian deasupra regiunii Calabria din Italia: un avion Boeing 787, care efectua un zbor de la Mombasa, Kenyia şi se îndrepta către Roma, a pierdut timp de 30 de minute contactul radio cu turnul de control al traficului aerian. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    09 Oct 2024   •   11:16

A fost alertă teroristă în Italia. Două aeronave de vânătoare au decolat de urgenţă pentru a căuta un avion cu destinaţia Roma care a dispărut timp de 30 de minute de pe radar. 

Incident aviatic în spaţiul aerian deasupra regiunii Calabria din Italia: un avion Boeing 787, care efectua un zbor de la Mombasa, Kenyia şi se îndrepta către Roma, a pierdut timp de 30 de minute contactul radio cu turnul de control al traficului aerian.

Conform La Repubblica în urma întreruperii radio, s-a declanşat automat procedura de "scramble", adică decolarea urgentă a două avioane de lupta NATO care au pornit de la Centrul de Operaţiuni Aeriene de la Torrejon, din Spania, operaţiunea fiind coordonată de Comandamentul Operaţiunilor Aerospaţiale de la Poggio Renatico din Italia.

Cele două avioane F 35 au pornit în misiune ca să înţeleagă ce se întâmplase cu aeronava civilă, care avea la bord nu mai puţin de 300 de pasageri. Exact înainte ca cele două avioane de luptă să ajungă la Boeing, piloţii au restabilit legătura radio cu turnul de control, iar alarma a fost anulată după ce autorităţile s-au convins că nu exista nicio problemă la bordul avionului de pasageri.

Se pare că piloţii Boeingului s-ar fi conectat la o frecvenţă greşită, de aceea au dispărut de pe radar, însă ulterior şi-au dat seama de eroare şi au restabilit legătura. 

×
Subiecte în articol: alerta NATO Boeing 737 avioane de vanatoare
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close