Antena 3 CNN Externe Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Rusia a ridicat aviația cu rachete hipersonice | Kievul anunță că a doborât două elicoptere rusești

Alertă de raid aerian în toată Ucraina. Rusia a ridicat aviația cu rachete hipersonice | Kievul anunță că a doborât două elicoptere rusești

Autoritățile militare ucrainene au activat, joi după-amiază, alerta antiaeriană pe întregul teritoriu al ţării, în contextul unor posibile noi atacuri cu rachete hipersonice lansate de Rusia.

Kinjal
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2023   •   17:16

"Alertă antiaeriană în întreaga țară. Un MIG-31 a fost observat deasupra regiunii Voronej a Federației Ruse", au anunțat Forțele Aeriene din Ucraina.

Autoritățile militare de la Kiev estimează că aparatul MIG-31K, depistat în apropierea frontierei ruso-ucrainene, va efectua atacuri cu rachete hipersonice de tip Kinjal.

Alerta antiaeriană vizează toate regiunile ucrainene, inclusiv zona capitalei.

Ucraina anunță că a doborât două elicoptere de luptă rusești Ka-52 

În cursul zilei de joi, Kievul a anunțat că a doborât două elicoptere de atac rusești Ka-52 "într-o singură dimineață".

Brigada 47 mecanizată din Ucraina a postat imagini cu militarii săi în timp ce distrug, joi dimineață, cu ajutorul unui lansator portabil, un elicopter Ka-52 în apropiere de Robotîne, localitate din regiunea Zaporojie.

Un alt elicopter Ka-52 ar fi fost distrus de ucraineni lângă Bahmut, tot în cursul dimineții de joi.

Ka-52, pe care rușii l-au numit "Aligatorul" iar militarii NATO l-au etichetat drept "Hokum-B", a fost descris de Kremlin ca fiind "cel mai bun elicopter de luptă din lume".

Oficial ucrainean: Elicopterele rusești doborâte joi conțineau componente din Occident și Asia

Elicopterele de asalt rusești Ka-52 doborâte joi dimineață în Ucraina au fost fabricate folosind cipuri și procesoare străine, potrivit lui Andrii Iermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei.

Potrivit acestuia, elicopterele de asalt rusești conțin componente de înaltă tehnologie" din țări occidentale și asiatice, între care cipuri, procesoare, memorie flash, module de telecomunicații și stabilizatoare liniare.

Oficialul a cerut sancțiuni mai dure pentru a împiedica Rusia să achiziționeze componente pentru armele pe care le folosește în Ucraina.

"Doborârea aparatelor Ka-52 este grozavă. Dar este mult mai bine să privăm Rusia de capacitatea de a-l produce", a scris Iermak pe Telegram.

 

×
Subiecte în articol: MiG-31 Kinjal Rusia Ucraina Voronej alerta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close