Antena 3 CNN Externe Alertă pe o plajă franceză: Doi rechini, observaţi de turişti la 20 de metri de ţărm

Alertă pe o plajă franceză: Doi rechini, observaţi de turişti la 20 de metri de ţărm

Alertă pe o plajă franceză: Doi rechini, observaţi de turişti la 20 de metri de ţărm
21 Aug 2009   •   08:32

Alertă pe o plajă franceză de la Marea Mediterană, după ce turiştii au observat doi rechini. Incidentul a avut loc joi după-amiază, la Canet-en-Roussillon. Iniţial, turiştii au declarat că au observat ?nişte peşti de mari dimensiuni? la mai puţin de 20 de metri de mal. Însă, autorităţile au descoperit că era vorba despre doi rechini.

Turiştii au fost imediat scoşi din apă, iar steagul roşu a fost arborat, semn că scăldatul a fost strict interzis.
?Eram în apă cu soţia mea. Rechinii nu se aflau departe de noi. Ne-am cam speriat....? a povestit pentru Europe 1 , unul dintre turiştii care au dat alarma. Soţia bărbatului a ieşit din mare tremurând de frică. Ea susţine că întâmplarea a îngrozit-o.

Autorităţile chemate la locul incidentului nu au putut determina specia din care fac parte rechinii. Acestea susţin că au văzut, într-adevăr, doi rechini, unul de doi metri şi celălalt de un metru. Autorităţile au izgonit rechinii în larg. Plaja urmează să fie deschisă, din nou, în cursul zilei de vineri.

Prezenţa rechinilor în Marea Mediterană a fost semnalată şi în trecut de turişti. Rechinii albaştri şi rechinii-pelerin, care pot măsura până la 12 metri, au fost văzuţi de multe ori în zonă.

Apele din Egipt par a fi la fel de nesigure ca cele din Franţa. La începutul lunii iunie, un rechin a ucis o turistă, în timpul unei excursii pentru scufundări în Marea Roşie, în largul coastei egiptene. Franţuzoaica, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a sărit în apă pentru a privi mai de aproape un peşte mare care se apropia de barca ei, fără să realizeze că este vorba de un rechin.

Şi Croaţia a fost trecută pe lista neagră a destinaţiilor turistice. În luna octombrie a anului trecut, un tânăr de origine slovenă a fost atacat de un rechin la numai zece metri de ţărmul croat al mării Adriatice. Tânărul a supravieţuit, având răni grave la picior.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rechini turisti Franta
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close