Antena 3 CNN Externe Alertă în Turcia: un microbuz a fost bombardat cu o rachetă trasă din Irak, spun autoritățile de la Ankara

Alertă în Turcia: un microbuz a fost bombardat cu o rachetă trasă din Irak, spun autoritățile de la Ankara

Un atac cu rachet? din nordul Irakului a lovit un microbuz cu muncitori în Turcia
Un atac cu rachetă din nordul Irakului a lovit un microbuz cu muncitori în Turcia. Sursa: Antena 3 CNN via X@Nexta_tv
de Claudiu Ştefan    |    12 Aug 2024   •   18:58

Un tir cu rachetă lansat din nordul Irakului a lovit în Turcia un microbuz cu muncitori, relatează Antena 3 CNN, care citează autoritățile de la Ankara.

"După cum spune ministrul Apărării din Turcia, un microbuz care transporta muncitori a fost lovit de o rachetă, care se pare că a fost lansată din nordul Irakului.

Acest microbuz a fost lovit pe un drum din provincia Șirnak, la granița cu Irakul.

În urma incidentului, o persoană a murit și cel puțin două sunt grav rănite. Numărul răniților variază în funcție de sursă. Unele surse spun că ar fi opt răniți, altele, că ar fi peste 10. 

Răniții au fost preluați și transportați de urgență la spital, la câteva minute după ce a avut loc acest atac.

Despre acest incident a comentat și ministrul de Interne al Turciei, care a declarat că au fost luate toate măsurile de securitate necesare la locul atacului și că a fost deschis o anchetă în legătură cu acest eveniment.

Conform evaluărilor inițiale, se crede că atacul originar din nordul Irakului este legat de o dispută privind o mină de cărbune care funcționează în regiune", a relatat Claudiu Ștefan, redactor externe, Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close