Antena 3 CNN Externe Alertă în Orient: Hezbollah a atacat Israel cu sute de rachete și drone. Este stare de urgenţă pentru 48 de ore 

Alertă în Orient: Hezbollah a atacat Israel cu sute de rachete și drone. Este stare de urgenţă pentru 48 de ore 

atac israel david saranga instagram
Hezbollah anunţă că a lansat până la această oră peste 320 de rachete spre Israel. Sursa foto: David Saranga -Instagram
de Milena Niță    |    25 Aug 2024   •   08:23

A fost proclamată stare de urgenţă pentru 48 de ore în Israel, după un schimb de focuri cu Hezbollah care a avut loc duminică dimineaţă. 

Hezbollah anunţă că a lansat până la această oră peste 320 de rachete spre Israel. 

Într-o declaraţie intitulată „Ne vom răzbuna pe criminali”, teroriştii anunţă că acest atac reprezintă doar prima etapă a unei operaţiuni mai ample. 

Teroriştii susţin că în această primă fază, au fost atacate cazarmele şi siturile israeliene pentru a facilita marşurile ofensive. 

În această dimineaţă a avut loc un schimb de focuri între Israel şi Liban. După atacul Libanului, IDF a lansat un atac preventiv pentru a elimina ameninţările teroriste din Liban. 

„Cu puţin timp în urmă, IDF a identificat faptul că teroriştii organizaţiei Hezbollah s-au pregătit să tragă cu rachete spre teritoriul israelian. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Saranga (@davidsaranga)

Într-un act de autoapărare pentru a elimina aceste amenințări, IDF lovește ținte teroriste din Liban, de unde Hezbollah plănuia să lanseze atacuri asupra civililor israelieni.

Avertizăm civilii din sudul Libanului, care se află în apropierea zonelor în care operează Hezbollah să evacueze imediat acele zone pentru siguranţa lor. 

Agresiunea curentă a Hezbollah riscă să-i atragă pe oamenii din Liban şi Israel, precum şi întreaga regiune într-o escaladare masivă a conflictului. 

Israel nu va tolera atacurile Hezbollah asupra civililor noştri. Noi ne autoapărăm de atacurile Hezbollah şi de al celor care li se vor alătura. 

Suntem pregătiţi să facem tot ce este necesar pentru a apăra poporul israelian”, a spus Daniel Hagari, purtător de cuvânt al IDF.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close