Antena 3 CNN Externe Alertă în Italia. 250 de oameni blocaţi pe o plajă

Alertă în Italia. 250 de oameni blocaţi pe o plajă

Alertă în Italia. 250 de oameni blocaţi pe o plajă
24 Iul 2007   •   16:37

Peste 250 de oameni sunt blocaţi pe o plajă din sudul Italiei, dintre aceştia 4 şi-au pierdut viaţa. Din cauza unui incendiu puternic izbucnit în pădurile din apropiere, toate drumurile din jurul staţiunii Peschici au fost blocate, iar oamenii s-au refugiat în apă după ce flăcările s-au apropiat periculos de tare de plajă. Alţi 100 de turişti au fost evacuaţi dintr-un oraş din aceeaşi regiune. Mai multe ambarcaţiuni încercă să salveze oamenii izolaţi pe plajă.

Conform serviciului de protecţie civilă, zeci de ambarcaţiuni, inclusiv bărci pneumatice ale pompierilor, au fost mobilizate în zonă pentru a ajuta la evacuarea persoanelor aflate în pericol.

O serie de dispute au fost înregistrate în timpul evacuării, între persoanele care se certau pentru a urca primele pe ambarcaţiuni. Rafalele puternice de vânt propagă focul în această regiune şi împiedică intervenţia mijloacelor aeriene ale pompierilor. Şeful serviciului de protecţie civilă, preşedintele regiunii Puglia şi un secretar de stat din Ministerul de Interne se află la faţa locului, unde a fost creată o unitate de criză specială.

La Vieste, patru campinguri au fost distruse de flăcări, iar municipalitatea a găzduit turiştii şi locuitorii din zonă în şcoli. Mai multe persoane au fost intoxicate uşor în urma incendiilor, însă nici un caz grav nu a fost semnalat până în prezent.

Situaţia este la fel de gravă în regiunea vecină Molise, al cărei preşedinte a cerut instaurarea stării de urgenţă. O parte a periferiei sudice a oraşului Termoli a trebuit evacuată de către forţele de ordine, din cauza unui incendiu care pune în pericol locuinţele.

Autorităţile italiene au plasat 11 oraşe în stare de ?alertă roşie? din cauza incendiilor şi a riscurilor sanitare implicate de temperaturile care au depăşit pe alocuri 40 de grade.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close