Antena 3 CNN Externe Alertă în gara din Hamburg: Doi călători ar fi infectați cu virusul mortal Marburg. Zona a fost izolată

Alertă în gara din Hamburg: Doi călători ar fi infectați cu virusul mortal Marburg. Zona a fost izolată

profimedia-0915434530
Un peron a fost complet izolat, din cauza temerilor că pasagerii unui tren ar fi infectați cu virusul mortal Marburg. Foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    02 Oct 2024   •   22:28

A fost haos, miercuri, în gara centrală din Hamburg. Un peron a fost complet izolat, din cauza temerilor că pasagerii unui tren ar fi infectați cu virusul mortal Marburg, scriu BBC și Bild.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru tabloidul Bild că bărbatul și prietena sa au dezvoltat simptome asemănătoare gripei într-un tren de mare viteză care venea din Frankfurt.

Potrivit BILD, se pare că este vorba despre un student german la medicină, în vârstă de 26 de ani, care s-a întors recent din Rwanda, țară grav afectat de acest virus.

El și prietena sa s-au urcat în trenul ICE către Hamburg miercuri după-amiază, în Frankfurt/Main. În timpul călătoriei, ambii au dezvoltat simptome similare gripei. Cu toate acestea, nu este clar dacă au fost infectați cu virusul Marburg, potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor, Christian Wolter.

Studentul sosise anterior cu avionul direct din Rwanda, unde a avut contact cu un pacient diagnosticat ulterior cu virusul Marburg.

Studentul german și prietena sa au fost transportați la Spitalul Universitar Eppendorf (UKE) de către echipajul de intervenție al Pompierilor din Hamburg, specializat în boli infecțioase. Spitalul este specializat în boli tropicale. Bagajele cuplului au fost, de asemenea, confiscate.

În trenul ICE se aflau aproximativ 200 de pasageri. Poliția federală le-a preluat datele și încearcă să determine cine a avut contact cu cei doi călători suspectați că ar fi fost infectați cu virusul mortal.

„Trebuie să stabilim dacă ar fi putut să se infecteze într-un timp atât de scurt", a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor din Hamburg. Operațiunea s-a încheiat în jurul orei 17:00.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close