Antena 3 CNN Externe Alerta cu bombă de la Turnul Eiffel a fost falsă

Alerta cu bombă de la Turnul Eiffel a fost falsă

Alerta cu bombă de la Turnul Eiffel a fost falsă
15 Sep 2010   •   10:12

Aproape 2.000 de persoane au fost evacuate, marţi seară, la Paris, din Turnul Eiffel, după un avertisment anonim asupra prezenţei unei bombe.

O gară subterană din centrul oraşului a fost temporar închisă din aceeaşi cauză. Ambele alerte s-au dovedit false.

Societatea care administrează Turnul Eiffel a primit, în jurul orei 20:20, un apel anonim dintr-o cabină telefonică din Paris, care anunţa prezenţa unei bombe în turn.

Ameninţarea a fost tratată foarte serios, mai ales că se producea în ziua votării legii care interzice vălul musulman. Unităţile antiteroriste au verificat toate etajele turnului, după ce i-au evacuat pe cei aflaţi în zonă.

?Ne-au scos din Turn şi toată lumea se întreba, o să ne primim banii înapoi? Mai putem urca? Ne-au spus, Nu, coborâm pe toată lumea, e ceva în neregulă?, a declarat unul dintre cei evacuaţi.

?Mi-a fost foarte teamă, din cauza comportamentului lor. Iei pe cineva de mână şi îi spui să plece imediat, dar nu-i spui de ce?, a spus un reprezentant al forţelor de ordine.

Verificările n-au scos la iveală nimic suspect şi în mai puţin de trei ore, poliţiştii s-au retras. Pentru turiştii nemulţumiţi a fost, însă, prea târziu.

?Sunt prima dată la Paris şi n-am de gând să mă mai întorc vreodată?, a spus un turist.

Cam la aceeaşi oră, gara Saint-Michel, de pe reţeaua suburbană, a fost şi ea evacuată tot din cauza unei ameninţări cu bombă. Gara din apropierea catedralei Notre Dame a fost lovită, în 1995, de un atentat terorist care a făcut opt victime. Acum, însă, ca şi la Turnul Eiffel, alerta s-a dovedit falsă.

Antena 3

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close