Antena 3 CNN Externe Alegerile prezidenţiale din Slovacia ar putea fi câştigate de o femeie

Alegerile prezidenţiale din Slovacia ar putea fi câştigate de o femeie

Alegerile prezidenţiale din Slovacia ar putea fi câştigate de o femeie
19 Mar 2009   •   16:45

Slovacia ar putea fi condusă de o femeie, Iveta Radicova, care se află printre favoriţii pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale ce au loc sâmbătă, informează AFP. Slovacia este o fostă ţară comunistă cu puternice tradiţii conservatoare şi o Biserică Catolică influentă.

Dintre cei şapte candidaţi, numai doi sunt creditaţi cu şanse de a trece de primul tur de scrutin. Este vorba despre Ivan Gasparovici, în vârstă de 72 de ani, preşedintele în exerciţiu, şi de Iveta Radicova, în vârstă de 50 de ani, candidatul opoziţiei. Cei doi sunt creditaţi cu 50 respectiv 30 la sută din intenţile de vot.

Gasparovici, este de profesie jurist şi are şanse de a fi reales din primul tur de scrutin, dacă va obţine mai mult de jumătate din voturile alegătorilor, cu toate că participarea la alegeri este în scădere drastică.

Un aldoilea tur de scrutin ar putea fi organizat pe 4 aprilie dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine suficiente voturi.

În acest caz, potrivit presei locale, Radicova, deputat creştin-democrat, poate beneficia de mai multe dintre voturile candidaţilor excluşi din cursă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close