Antena 3 CNN Externe Alegerile de duminică din România. Reacţii din străinătate

Alegerile de duminică din România. Reacţii din străinătate

Alegerile de duminică din România. Reacţii din străinătate
26 Noi 2007   •   08:07

În urma alegerilor de duminică din România au apărut reacţii din străinătate, şi nu numai din mass media. Liderii grupurilor din Parlamentul European s-au grăbit să-şi felicite viitorii colegi. Prima reacţie politică faţă de alegerile europene le-a aparţinut popularilor. Liderul Grupului format din Partidul Popular European şi democraţii europeni din legislativul de la Bruxelles, Joseph Daul, dar şi preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens s-au grăbit să-i felicite pe colegi români care li se alătură în grupul Partidului Popular European.

"Suntem încântaţi să le urăm bun venit noilor noştri colegi alături de care suntem convinşi că vom lucra cu succes. România joacă un rol important în dezvoltarea Uniunii Europene", au declarat cei doi lideri europeni.

Într-un interviu acordat RFI, vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, a remarcat rata scăzută de participare a românilor la primele alegeri europene.

În schimb, liderul liberalilor din Parlamentul European, Graham Watson se arată mulţumit de rezultatul obţinut de PNL, care a obţinut cel puţin 6 eurodeputaţi. Referindu-se la referendum-ul privind votul uninominal, Watson crede că majoritatea oamenilor au înţeles că aceasta face parte din continua luptă politică pe care Traian Băsescu o duce în România.

Agenţiile străine de ştiri au acordat o mai mare atenţie alegerilor pentru Parlamentul European decât referendumului. Jurnaliştii de la France Presse şi Reuters au anunţat că opoziţia este în frunte la primele alegeri europarlamentare din România.

Potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, Partidul Democrat, apropiat preşedintelui Traian Băsescu, a obţinut cele mai multe voturi, 31,5%, la aproximativ 11 luni de la aderarea României la Uniunea Europeană, scrie France Press.

Informaţii despre demisia lui Cornelui Vadim Tudor din Parlamentul României, dar şi despre eşecul referendum-ului prezidenţial, sau tentativa nereuşită a lui Gigi Becali de a ajunge la Bruxelles, au apărut şi în ziarele elveţiene şi britanice ori pe site-ul unei televiziuni olandeze.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close