Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA. Vezi clipul electoral pentru care Obama a plătit 3 milioane de dolari

Alegeri SUA. Vezi clipul electoral pentru care Obama a plătit 3 milioane de dolari

Alegeri SUA. Vezi clipul electoral pentru care Obama a plătit 3 milioane de dolari
30 Oct 2008   •   19:58

Cu şase zile înaintea alegerilor prezidenţiale americane, candidatul democrat Barack Obama a luat cu asalt micile ecrane din Statele Unite cu un clip electoral de o jumătate de oră. Spaţiul publicitar folosit pentru difuzarea sa este estimat între trei şi cinci milioane de dolari.
Marele clip electoral al lui Obama a fost difuzat chiar înaintea unui meci decisiv de baseball, urmărit de milioane de telespectatori. Canalul Fox a obţinut chiar amânarea meciului pentru a putea transmite reclama electorală.
Filmul a fost realizat de un laureat al premiului Oscar pentru film documentar. Cineastul a îmbinat declaraţii ale lui Obama cu imagini din biografia sa şi mărturii ale susţinătorilor săi mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Nu au lipsit candidatul la vicepreşedinţie, Joe Biden, şi soţia lui Obama, Michelle, deja foarte populară.
Clipul s-a încheiat cu o transmisiune în direct de la un miting susţinut de Obama în statul Florida. Obama a susţinut, mai târziu, încă un miting alături de o altă vedetă a partidului democrat - fostul preşedinte Bill Clinton.
În acest timp, din lipsa fondurilor necesare unei asemenea publicităţi, candidatul republican John McCain nu a putut decât să-şi ironizeze adversarul. El a promis că, dacă va fi ales preşedinte, nu va permite niciodată amânarea unui meci important pentru publicitate. Ziariştii şi-au amintit, însă, că, vara trecută, meciul inaugural al sezonului de fotbal american a fost amânat din cauza unui discurs al lui John McCain.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close