Antena 3 CNN Externe Trump susține că Israelul „va fi distrus în doi ani” dacă Harris iese președinte și îi acuză pe evreii din SUA că nu-l susțin îndeajuns

Trump susține că Israelul „va fi distrus în doi ani” dacă Harris iese președinte și îi acuză pe evreii din SUA că nu-l susțin îndeajuns

donald trump
Donald Trump a anticipat că Israelul va fi distrus în cazul în care Kamala Harris devine președintele SUA. Sursă foto: Getty Images
de A.I.    |    20 Sep 2024   •   10:08

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a indicat că riscă să piardă alegerile din noiembrie din cauză că nu este susținut de suficienți alegători evrei, notează Times of Israel.

Vorbind în cadrul unui eveniment organizat la Washington de Consiliul israeliano-american, IAC, Trump a citat sondaje nenominalizat, potrivit cărora sprijinul său printre votanții de origine israeliană de doar 40%.

„Știu ei ce se va întâmpla dacă nu câștig aceste alegeri? Evreii ar fi răspunzători în mare măsură dacă se va întâmpla (să pierd), pentru că... 60% din dintre ei votează pentru dușman”, a spus fostul președinte.

Times of Israel amintește că, la începutul acestei luni, Trump a avertizat că Israelul va fi „anihilat” dacă vicepreședintele Kamala Harris va câștiga în noiembrie.

La evenimentul IAC, el a reluat tema și a plusat, spunând auditoriului că Israelul va fi distrus în doi ani dacă va pierde președinția.

Republicanul a susținut că Iranul va obține rapid o armă nucleară și că „escadroanele teroriste vor efectua raiduri constante pe teritoriul israelian, din toate părțile, mergând din ușă în ușă și torturând, violând, răpind și masacrând civili nevinovați”.

„Tel Aviv și Ierusalim vor deveni zone de război, în timp ce atacurile sinucigașe vor curma vieți”, a pronosticat el.

„I-am spus astăzi finanțatoarei IAC, Miriam Adelson, că trebuie ca (votanții evrei) să treacă printr-o mică dragoste cu năbădăi, astăzi, aici, pentru că (...) Israelul nu mai va exista peste doi ani dacă (Harris) devine președinte”, a avertizat Donald Trump.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close