Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Trump cere judecătorului să amâne pronunțarea pedepsei în dosarul „Stormy Daniels" după alegerile din SUA

Trump cere judecătorului să amâne pronunțarea pedepsei în dosarul „Stormy Daniels" după alegerile din SUA

Donald Trump- getty
Donald Trump, fostul președinte al SUA şi candidatul republican la alegerile din acest an. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    15 Aug 2024   •   22:22

Avocatul lui Trump a argumentat că pronunțarea sentinței, programată să aibă loc cu aproximativ șapte săptămâni înainte ca americanii să meargă la urne, ar echivala cu o interferență în alegeri, scrie Sky News. 

Donald Trump, fostul președinte al SUA a fost găsit vinovat pe 30 mai de falsificarea unor înregistrări financiare pentru a acoperi plata de 130.000 de dolari (aproximativ 100.000 de lire sterline) făcută de fostul său avocat, Michael Cohen, către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Trump, care este candidatul republican la alegerile din acest an, este programat să fie condamnat pe 18 septembrie, cu aproximativ șapte săptămâni înainte ca americanii să meargă la urne.

Todd Blanche, un avocat al lui Trump, a sugerat într-o scrisoare făcută publică joi că pronunțarea sentinței pentru fostul președinte la data stabilită ar echivala cu o interferență în alegeri.

Blanche a susținut, de asemenea, în scrisoarea sa că data actuală a sentinței este nedreaptă pentru Trump, deoarece este programată să aibă loc la două zile după ce judecătorul de proces, Juan Merchan, este așteptat să se pronunțe asupra cererii apărării de a anula verdictul și de a respinge cazul pe baza deciziei Curții Supreme a SUA din iulie privind imunitatea prezidențială.

În acea decizie istorică, judecătorii au stabilit pentru prima dată că foștii președinți au imunitate absolută împotriva urmăririi penale pentru actele lor oficiale, dar nu au imunitate pentru actele neoficiale.

Blanche a argumentat în scrisoarea sa că procurorii își vor prezenta recomandarea de pedeapsă în cazul plății de tăcere în timp ce judecătorul Merchan încă evaluează dacă să respingă cazul.

Avocații lui Trump susțin că, în lumina deciziei Curții Supreme, jurații din cazul plății de tăcere nu ar fi trebuit să audă astfel de dovezi, cum ar fi descrierile foștilor membri ai personalului Casei Albe despre cum a reacționat președintele de atunci la relatările din presă despre acordul cu Daniels.

Dacă judecătorul Merchan respinge cererea de respingere a cazului, fostul președinte va avea nevoie de „timp adecvat pentru a evalua și a urmări opțiunile de apel la nivel de stat și federal”, a scris Blanche în scrisoarea sa de miercuri.

Judecătorul Merchan a respins anterior ultima cerere a apărării de a se retrage din caz.

În scrisoare, Blanche a reiterat argumentul apărării că judecătorul are un conflict de interese, deoarece fiica sa lucrează ca consultant politic pentru Partidul Democrat, inclusiv pentru Kamala Harris în timpul candidaturii sale la nominalizarea prezidențială din 2020.

Kamala Harris este acum candidata democrată care concurează împotriva lui Trump în cursa pentru Casa Albă.

Prin amânarea sentinței până după alegerile din acest an, „instanța ar reduce, chiar dacă nu ar elimina, problemele legate de integritatea oricăror proceduri viitoare”, a scris dl Blanche.

Judecătorul Merchan, care a declarat că este încrezător în capacitatea sa de a rămâne corect și imparțial, nu s-a pronunțat imediat asupra cererii de amânare.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close