Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Tim Walz îl consideră pe Trump un retrograd care „seamănă haos şi diviziune"

Tim Walz îl consideră pe Trump un retrograd care „seamănă haos şi diviziune"

tim walz donald trump getty
Tim Walz spune că Harris este o candidată capabilă să „aducă bucuria" înapoi în ţară | Sursă colaj foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    07 Aug 2024   •   08:22

Guvernatorul democrat al statului Minnesota Tim Walz, ales marţi de Kamala Harris drept candidat la funcţia de vicepreşedinte în alegerile americane din noiembrie, a lansat marţi un atac frontal împotriva lui Donald Trump, prezentându-l pe candidatul republican la Casa Albă drept un retrograd care „seamănă haos şi diviziune", relatează miercuri AFP.

„Nu are nicio idee despre ce este serviciul (naţiunii)", a spus Tim Walz în cursul primului său miting la Philadelphia alături de Kamala Harris. „Nu are timp pentru aceasta pentru că este prea ocupat să-şi servească propriile interese", a declarat el, potrivit Agerpres.

Venit din „Midwest", guvernatorul de Minnesota era până acum puţin cunoscut în afara graniţelor statului său. Cu rădăcinile sale rurale, acest fost profesor şi antrenor de fotbal american şi-a făcut debutul pe „biletul" democrat sub semnul sincerităţii.

„Dacă Trump are ocazia să revină, va relua exact de unde a rămas acum patru ani, dar de data aceasta va fi mult, mult mai grav", a remarcat Tim Walz, criticând un fost preşedinte care vrea să „ne restrângă libertăţile" şi „să-i ajute pe cei superbogaţi".

„Nu vă înşelaţi: infracţiunile violente au crescut sub Donald Trump. Şi asta fără a numără infracţiunile pe care el le-a comis", a afirmat, de asemenea, guvernatorul de Minnesota în faţa mulţimii prezente.

Faţă de programul miliardarului republican, Harris este o candidată capabilă să „aducă bucuria" înapoi în ţară, a argumentat Walz.

Cu mai puţin de trei luni înainte de alegeri, acest duo Harris-Walz vrea să se prezinte ca un bilet complementar capabil să atragă un electorat foarte mare: ea este un fost procuror capabil să devină prima femeie de culoare preşedinte al Statelor Unite, el este un fost senator capabil să se adreseze clasei muncitoare.

Kamala Harris şi-a prezentat potenţialul vicepreşedinte drept „un luptător pentru clasele de mijloc" şi un "patriot", notează AFP.

Cine este Tim Walz

Fost educator, Walz se află în prezent la al doilea mandat ca guvernator al statului Minnesota și prezidează Asociația Guvernatorilor Democrați.

A fost membru al Congresului timp de 12 ani, reprezentând un district rural cu înclinații conservatoare care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat în mare parte de republicani. 

Guvernatorul din Minnesota a devenit un favorit al progresiștilor și al grupurilor de tineri care apreciază atacurile sale la adresa lui Trump.

În cursul săptămânii trecute, Walz a lansat o serie de atacuri la adresa republicanilor.

Walz s-a referit la Donald Trump şi JD Vance ca la niște „tipi ciudați”. Expresia a rămas în mintea alegătorilor, devenind un mesaj central în noua versiune a campaniei, o evoluție care îi mulțumește pe democrați și care, pe de altă parte, îi frustrează pe conservatori.

Tim Walz va participa alături de Harris în turneul său în statele unde lupta electorală este strânsă: Philadelphia, Pennsylvania; Eau Claire, Wisconsin; Detroit, Michigan; Durham, Carolina de Nord; Savannah, Georgia; Phoenix, Arizona; şi Las Vegas, Nevada, a declarat un oficial al campaniei sale.

Walz are 60 de ani şi este cu doar un an mai în vârstă decât Harris, dar criticii spun că arată mult mai bătrân, ceea ce ar putea fi un dezavantaj pentru campanie.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close