Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Sentința penală a lui Donald Trump în procesul „Stormy Daniels” a fost amânată până după alegerile prezidențiale din SUA

Sentința penală a lui Donald Trump în procesul „Stormy Daniels” a fost amânată până după alegerile prezidențiale din SUA

donald trump
Fostul președinte american Donald Trump, candidat la alegerile prezidențiale din SUA 2024. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    06 Sep 2024   •   21:16

Pronunțarea sentinței pentru Donald Trump, în procesul său penal din Manhattan, privind falsificarea unor înregistrări financiare pentru a acoperi plata de 130.000 de dolari făcută de fostul său avocat, Michael Cohen, către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, a fost amânată până după alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit BBC.

Judecătorul Juan Merchan a amânat vineri pronunțarea sentinței pentru 26 noiembrie, citând printre motivele sale „cadrul temporal unic în care se află în prezent această chestiune”.

Avocații lui Trump, candidatul republican la președinție, au recurs la mai multe manevre juridice pentru a amâna pronunțarea sentinței, care era programată pentru 18 septembrie.

În luna mai, un juriu din New York l-a condamnat pe Trump pentru 34 de infracțiuni de falsificare a înregistrărilor comerciale, fiind prima dată când un președinte în funcție sau un fost președinte a fost condamnat pentru o infracțiune.

Judecătorul Merchan a scris că acest caz necesită „o audiere a sentinței care să se concentreze în întregime pe verdictul juriului”.

„Verdictul lor trebuie respectat și abordat într-un mod care să nu fie diluat de enormitatea viitoarelor alegeri prezidențiale”, a spus el, stabilind pronunțarea sentinței la exact trei săptămâni după alegerile din 5 noiembrie.

Trump ar putea primi o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, dar judecătorul Merchan are, de asemenea, libertatea de a impune o pedeapsă cu amendă, probațiune sau un termen scurt de închisoare.

Trump a susținut că nu a făcut nimic greșit și a numit procesul o „rușine”

Data inițială a pronunțării sentinței era iulie. Avocații lui Trump au amânat-o susținând că o hotărâre a Curții Supreme a SUA care acorda președinților o anumită imunitate în fața urmăririi penale afecta cazul din Manhattan.

Judecătorul Merchan a acordat amânarea pentru ca părțile să poată pregăti argumente privind efectele hotărârii Curții Supreme. O decizie cu privire la implicații va fi luată la 12 noiembrie.

Judecătorul Merchan a respins unele argumente aduse de avocații lui Trump pentru amânare ca fiind „nemulțumiri nefondate ... care nu merită atenția acestei Curți”.

Dar el a scris că audierile de condamnare sunt amânate în mod obișnuit în alte cazuri din motive precum circumstanțe personale până la conflicte de planificare.

„Având în vedere faptele și circumstanțele unice ale acestui caz, nu există niciun motiv pentru care acest inculpat ar trebui să fie tratat diferit de oricare altul”, a declarat judecătorul Merchan.

Acesta a adăugat că decizia sa de a amâna „ar trebui să risipească orice sugestie” că instanța ar fi luat o decizie care ar fi considerată în sprijinul „oricărui partid politic sau al oricărui candidat pentru orice funcție”.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close