Antena 3 CNN Externe Propagandiștii lui Putin o atacă grobian pe Kamala Harris: ”O babă”, ”mai rău decât o maimuță cu o grenadă”

Propagandiștii lui Putin o atacă grobian pe Kamala Harris: ”O babă”, ”mai rău decât o maimuță cu o grenadă”

kamala harris getty
Kamala Harris este noul sac de box al propagandei ruse. Foto: Getty
23 Iul 2024   •   18:56

Din momentul în care președintele american Joe Biden a renunțat duminică la cursa pentru președinte și și-a anunțat susținerea pentru Kamala Harris ca înlocuitor al său, propagandiștii ruși au creat o campanie de rasism, sexism și conspirații. „Kamala cu butonul nuclear este mai rău decât o maimuță cu o grenadă”, a declarat Andrei Sidorov, decanul departamentului de politică globală de la Universitatea de Stat din Moscova, duminică seara, în emisiunea principală săptămânală a televiziunii de stat, citată de Politico

Gazda emisiunii, Vladimir Soloviov, și-a făcut cunoscute propriile sentimente, arătând un clip cu candidatul republican Donald Trump comentând râsul lui Harris ca semn că ea este „nebună”, urmat de o compilație de clipuri care o arată pe Harris râzând.

Tonul caustic al lui Sidorov și Soloviov a oferit un contrast puternic cu cel al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în aceeași seară, care a personificat o distanță rece, spunând că, cu patru luni până la alegeri, „foarte multe se mai pot schimba”.

„Prioritatea pentru noi este să atingem obiectivele operațiunii militare speciale”, a adăugat el, folosind un eufemism de la Kremlin pentru război. 

Președintele rus Vladimir Putin, a sugerat adesea Peskov, are lucruri mai importante în minte decât conflictele dintre dușmanii săi politici de peste ocean.   

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, care acționează adesea ca câinele de atac al Kremlinului, a cerut duminică o anchetă privind „complotul dintre mass-media americană și anumite cercuri politice pentru a acoperi adevărul despre starea psihică a lui Biden, manipulând opinia publică în beneficiul unui singur partid politic [democrații]”.

Dar cel mai virulent atac i-a fost rezervat lui Harris și în ciuda faptului că nu a fost nominalizat oficial, Harris pare să fi fost deja desemnat o țintă principală de către propagandiștii bărbați în majoritate albi ai Rusiei.

„Întregul deep state o va sprijini pe Harris”, a scris Serghei Markov, un analist cu relații cu Kremlinul, pe canalul său Telegram. „Toți aliații, mai ales Europa, o vor sprijini pe Harris.”

„Acest lucru ar putea deveni important în cazul în care votul este falsificat”, așa cum a fost în 2020, a continuat el susținând în mod fals, când „țările europene au recunoscut imediat rezultatul, ajutând astfel la respingerea pretențiilor de fraudă”. 

Propagandistul rus Serghei Mardan a intervenit și el, scriind : „Statul profund intenționează într-adevăr să aleagă o babă pentru președinte”, folosind un termen rusesc derogatoriu pentru o femeie în vârstă. „Cred că Zelenskyy este foarte speriat acum.”

Niciunul dintre aceste comentarii, însă, nu a ajuns pe prima pagină a TASS. 

În schimb, agenția de știri de stat a publicat un comentariu din partea unui consilier al lui Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, căruia îi place să amenințe Occidentul cu anihilarea nucleară.

Într-o postare pe Telegram duminică seara, Medvedev scrisese : „Biden a terminat... Îi dorim multă sănătate. Obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse.”

Explicând comentariile șefului său, consilierul lui Medvedev a declarat pentru TASS că, deși Medvedev nu s-a bucurat de o relație bună cu Biden, el este rus, „și rușii nu le pot dori niciodată moartea bătrânilor”

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close