Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 „Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă va câștiga Kamala”, spune Elon Musk

„Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă va câștiga Kamala”, spune Elon Musk

elon musk getty images
„Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă va câștiga Kamala”, spune Elon Musk. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    24 Sep 2024   •   16:24

Elon Musk a promis că va duce pe Marte „pe oricine dorește să călătorească în spațiu”, dar nu și dacă va deveni Kamala Harris președinte al SUA.

”Vor fi mii de nave stelare care vor merge pe Marte”

Duminică seara, Musk i-a anunțat pe urmăritorii săi de pe rețeaua X că, în doar doi ani, va trimite cinci nave spațiale pe Marte, scrie skynews.com.

„În cele din urmă”, a adăugat el, „vor fi mii de nave stelare care vor merge pe Marte și va fi o priveliște glorioasă de văzut!”.

O altă președinție democrată „ar distruge programul Marte”

Cu toate acestea, susținătorul vocal al lui Donald Trump a spus că o altă președinție democrată „ar distruge programul Marte și va condamna umanitatea”, înecându-o în birocrație.

Musk declara, totodată, la începutul lunii: „Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă va câștiga Kamala”.
Afirmația a fost repetată și de candidatul republican, Donald Trump.

Sâmbătă, el a promis că va ajunge pe Marte în timpul președinției sale dacă susținătorii săi îl duc la Casa Albă.

„Voi vorbi cu Elon”, a spus el la un miting.

Programul Starship este sufocat de un munte de birocrație guvernamentală

SpaceX este renumită pentru abordarea sa riscantă, dar plină de recompense, în explorarea spațiului și a devenit principalul mijloc de transport al NASA pentru a duce astronauți la Stația Spațială Internațională.

Compania a venit cu inovații constante în industria spațială. De exemplu, acum două săptămâni a facilitat ca un miliardar american să devină prima persoană care a participat la o plimbare spațială privată, considerată extrem de riscantă. Cu toate acestea, în ciuda progreselor uriașe realizate de SpaceX în ultimele două decenii, Musk se declară nemulțumit de birocrația și restricțiile „sufocante” din SUA.

„Una dintre cele mai mari preocupări ale mele în acest moment este că programul Starship este sufocat de un munte de birocrație guvernamentală care crește în fiecare an”.

Dacă navele fără pilot ale lui Musk vor ajunge în siguranță pe Marte în doi ani, el promite că va trimite misiuni cu echipaj până în 2028.

Donald Trump ar putea transforma asta în realitate?

În timp ce era în funcție, Trump a avut un impact enorm asupra activității spațiale din SUA, potrivit Institutului de Tehnologie din Massachusetts.

Guvernul său a creat echipa de securitate spațială Space Force și a împins NASA să ajungă din nou pe Lună până în 2024 - deși aceasta a fost amânată ulterior până în 2025.

Pe de altă parte, vicepreședintele Harris este ea însăși un ”avocat al spațiului”, fiind președinte al Consiliului Național Spațial din 2021.

La vremea ei, ea a fost lăudată pentru că a împins 37 de țări să semneze Acordurile Artemis, un acord de pace care spune că spațiul cosmic „aparține întregii omeniri”..

„Cred că este o pasionată de spațiu”, a declarat administratorul NASA Bill Nelson la un eveniment despre politica spațială organizat de Politico la Washington.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Marte Kamala Harris Donald Trump
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close