Antena 3 CNN Externe Kremlinul îl acuză pe Biden că refuză orice dialog despre Ucraina: „Insistă să continue războiul până la ultimul ucrainean”

Kremlinul îl acuză pe Biden că refuză orice dialog despre Ucraina: „Insistă să continue războiul până la ultimul ucrainean”

Peskov
Dmitri Peskov. Sursă foto: hepta
de Ioana Coman    |    16 Iul 2024   •   13:10

Kremlinul îl acuză pe președintele american Joe Biden că nu dorește „niciun dialog” privind Ucraina și insistă să continue războiul „până la ultimul ucrainean”.

„Deocamdată pornim de la realităţile existente. Vedem că actuala administraţie se opune oricărui dialog şi insistă să continue războiul până la ultimul ucrainean, fără a economisi resurse financiare sau echipamente militare pentru aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Întrebat de jurnalişti dacă această situaţie s-ar putea schimba odată cu venirea la Casa Albă a lui Donald Trump şi cu posibila mediere a acestuia în conflict, Peskov a răspuns că va trebui să aştepte rezultatele alegerilor din SUA.

„În prezent este candidat la preşedinţia Statelor Unite. Să aşteptăm rezultatele alegerilor, alegătorii americani sunt cei care trebuie să-şi decidă viitorul”, a transmis Peskov, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări în urmă cu câteva săptămâni că nu se îndoieşte că Trump este sincer atunci când vorbeşte despre dorinţa sa de a pune capăt războiului din Ucraina.

„Nu-i cunosc propunerile. (...) Dar nu mă îndoiesc că vorbeşte sincer şi noi sprijinim acest lucru”, a declarat Putin într-o conferinţă de presă pentru presa rusă la Astana.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close