Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvaniei, are cele mai mari șanse să fie numit vicepreședintele Kamalei Harris

Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvaniei, are cele mai mari șanse să fie numit vicepreședintele Kamalei Harris

New Project (2)
Guvernatorul Pennsylvaniei Josh Shapiro, în timpul unui miting de campanie pentru vicepreședintele Kamala Harris pe 29 iulie | Sursă foto: Getty Images
02 Aug 2024   •   17:13

Nimeni care cunoaște adevărul nu vorbește despre acest subiect. Totuși, surse din Casa Albă, campanie și partid au declarat pentru Axios că toate indiciile sugerează că Josh Shapiro, în vârstă de 51 de ani, guvernatorul Pennsylvaniei, va fi ales ca partener de cursă al vicepreședintelui Kamala Harris.

De ce este important acest aspect: practic, toate căile către obținerea celor 270 de voturi electorale necesare trec prin Pennsylvania - un lucru asupra căruia atât campania lui Harris, cât și cea a lui Trump sunt de acord.

„Kamala Harris pare să se îndrepte spre o alegere pe care o mare varietate de surse - republicani și democrați - o consideră deopotrivă vicleană și directă”, scrie Axios.

Este o chestiune de matematică și logică: cele 19 voturi din Colegiul Electoral al Pennsylvaniei reprezintă cel mai mare premiu electoral, iar guvernatorul democrat al statului are o rată de aprobare de 61%.

Tehnic, un total de șase potențiali contracandidați sunt încă în competiție. Totuși, majoritatea discuțiilor între democrații de rang înalt s-au restrâns la Josh Shapiro și senatorul Mark Kelly din Arizona.

Shapiro s-a întâlnit miercuri cu echipa de verificare a Kamalei Harris, iar Kelly a avut o întâlnire similară marți.

De câteva zile, Wall Street a fost convins că Harris va alege un guvernator, parțial deoarece donatorilor importanți li s-a spus să trimită cecurile săptămâna aceasta pentru a evita declanșarea unei reguli financiare de tip pay-to-play.

„Nu știm dacă Shapiro este alegerea lui Harris. Dar o mulțime de surse în care avem încredere nu văd altă alegere”, mai scrie Axios.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close