Antena 3 CNN Externe Sondaj Fox News: Joe Biden l-a depășit pe Trump în opțiunile de vot pentru Casa Alba

Sondaj Fox News: Joe Biden l-a depășit pe Trump în opțiunile de vot pentru Casa Alba

hepta zuma press
Fostul președinte american, dornic să revină la Casa Albă (stînga), și președintele în exercițiu al SUA (dreapta). Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Iun 2024   •   11:08

Pentru prima dată din toamna anului trecut, președintele Biden se află înaintea fostului președinte Trump într-un sondaj național de opinie Fox News, anunță postul TV conservator pe site-ul său.

Biden a câștigat două puncte și conduce cu 50% la 40% în fața republicanului, în intențiile de vot.

Sprijinul actual de 50% pentru Biden este cel mai bun înregistrat acest ciclu electoral, comentează sursa citată.

Șeful executivului american nu a mai fost în fața lui Trump din octombrie 2023, cifrele de atunci fiind 49% - 48% în favoarea lui Biden.

Fox News subliniază că distanța actuală între cei doi competitori este în marja de eroare a sondajului.

Printre evenimentele care i-ar fi putut influența pe alegători în ultima perioadă, Fox News a enumerat condamnarea lui Donald Trump în procesul "bani contra tăcere", în care a compărut fosta vedetă porno Stormy Daniels, condamnarea fiului lui Biden în dosarul de deținere ilegală a unei arme de foc, situația pozitivă privind locurile de muncă din SUA și ordinul executiv al președintelui american privind imigrația.

Donald Trump și Joe Biden se vor înfrunta săptămâna viitoare, pe 27 iunie, la Atlanta, într-o dezbatere CNN.

Potrivit CNN, este prima confruntare electorală între un președinte în exercițiu și un fost președinte.

Trump a închis luna mai cu mai mulți bani în conturile de campanie decât Biden

Fostul președinte american Donald Trump și-a umplut pușculița electorală în timpul procesului în care a fost găsit vinovat pentru de falsificarea înregistrărilor contabile, menită să ascundă o plată către vedeta filmelor pentru adulți, Stormy Daniels.

Potrivit Politico, banii atrași de campania lui Trump în timp ce era judecat la New York au fost suficienți pentru a-l depăși, din acest punct de vedere, pe președintele democrat.

Documentele depuse de echipa fostului președinte au arătat o creștere semnificativă în ultimele două zile ale lunii: ziua în care juriul a dat verdictul de vinovăție și ziua următoare.

Sursa citată arată că în conturile de campanie ale lui Trump se aflau, la finele lunii mai, 116,6 milioane de dolari, comparativ cu cele 91,6 milioane de dolari raportați de echipa lui Biden.

Banii strânși de republican prin mecanismul super PAC (Comitetul de Acțiune Politică, n.r.) "Make America Great Again" s-au ridicat la aproape 70 de milioane de dolari, luna trecută. Din această sumă, 50 de milioane de dolari provin de la omul de afaceri Timothy Mellon, un vechi susținător republican.

Echipa care adună bani de campanie pentru Joe Biden a comunicat că a atras 85 de milioane în mai, semnificativ mai mult decât cu o lună în urmă, când banii atrași s-au ridicat la doar 51 de milioane. 

În paralel însă, campania lui Biden a cheltuit peste 30 de milioane de dolari, adică de aproape patru ori mai mult decât a cheltuit campania lui Trump în aceeași perioadă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close