Antena 3 CNN Externe Joe Biden dă asigurări că sănătatea sa mentală este „extrem de bună”

Joe Biden dă asigurări că sănătatea sa mentală este „extrem de bună”

Joe Biden zambitor
Joe Biden nu renunță la cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Foto: Hepta
de Ioana Coman    |    16 Iul 2024   •   11:24

Joe Biden dă asigurări că sănătatea sa mentală este „extrem de bună” și spune că va merge până la capăt în lupta sa politică împotriva lui Donald Trump. 

„Acuitatea mea mentală este extrem de bună”, a afirmat Biden într-un interviu acordat NBC săptămâna trecută, după dezbaterea dezastruoasă în faţa rivalului său republican în cursa pentru Casa Albă.

Focurile de armă care l-au rănit pe Trump au atras toată atenţia mediatică, dar nu au eliminat panica sesizată în tabăra democrată după ce Biden a făcut o figură proastă la dezbatere. Dornic de revanşă, preşedintele în exerciţiu s-a declarat gata de o nouă dezbatere „în septembrie”, aşa cum era prevăzut înainte de alegerile din noiembrie.

„Nu anticipez să am o altă prestaţie de acest nivel”, a spus Biden luni.

Cu toate acestea, și în timpul interviului s-a încurcat în cuvinte și nu a terminat mai multe fraze, comentează AFP, preluată de Agerpres.

„Înţeleg de ce oamenii spun: 'Dumnezeule, are 81 de ani. Cum va fi când va avea 83 sau 84 de ani?' Este o întrebare legitimă”, a recunoscut el.

Preşedintele democrat a declarat din nou că va merge până la capăt, ignorând apelurile taberei sale, ale presei, sau ale elitei de la Hollywood de a se retrage din cursă.

În această situaţie dificilă, tentativa de asasinat asupra rivalului său îi dă un răgaz, aruncând îndoielile privind vârsta sa în plan secund, comentează AFP. Dar aceasta îl obligă de asemenea să-şi modereze loviturile asupra lui Trump şi să găsească tonul potrivit pentru a-l critica în acest moment delicat.

Preşedintele a vrut să se prezinte drept un lider care uneşte, încercând să aplaneze tensiunile dintr-o ţară foarte polarizată, fără a-şi renega atacurile asupra unui Trump pe care îl consideră periculos.

„Cum vorbeşti despre ameninţarea asupra democraţiei, care este reală când un preşedinte spune lucrurile aşa cum o face el? Nu spui pur şi simplu nimic pentru că asta ar putea incita pe cineva?”, s-a întrebat el. „Eu nu am recurs la această retorică. Rivalul meu a recurs la această retorică, vorbeşte despre un masacru dacă pierde. Nu sunt eu cel care a zis: 'vreau să fiu un dictator din primele zile'”, a mai spus Biden.

jurnalistul Lester Holt, l-a întrebat dacă tentativa de asasinat asupra lui Trump a schimbat traiectoria alegerilor, el a răspuns: „Nu ştiu şi nici dvs. nu ştiţi”.

El s-a declarat indignat şi de comportamentul presei, care în opinia lui nu a făcut destul pentru a evidenţia neadevărurile spuse de Trump la dezbaterea lor. „De ce nu vorbiţi niciodată despre cele 18-20 de minciuni pe care le-a proferat?", a întrebat Biden.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close