Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Joe Biden a glumit cu influencerii invitați la Casa Albă și le-a spus că „își caută un loc de muncă”: „De aceea v-am invitat”

Joe Biden a glumit cu influencerii invitați la Casa Albă și le-a spus că „își caută un loc de muncă”: „De aceea v-am invitat”

joe biden influenceri getty
Influencerii au primit miercuri tratament regal la Casa Albă, președintele Joe Biden remarcând capacitatea lor de a influența milioane de urmăritori | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    15 Aug 2024   •   21:00

Casa Albă a găzduit miercuri un grup de peste 100 de influenceri, cunoscuți și sub denumirea de creatori de conținut, de pe o serie de platforme media - de la bucătari și make-up artiști la guru ai fitness-ului și studenți la medicină - pentru a discuta despre probleme precum sănătatea mintală, echitatea salarială și abuzul de inteligență artificială, potrivit ABC News. „Sunt în căutarea unui loc de muncă”, le-a spus Biden râzând.

Influencerii au primit miercuri tratament regal la Casa Albă, președintele Joe Biden remarcând capacitatea lor de a influența milioane de urmăritori fideli.

Biden a trecut pe acolo pentru a le spune influencerilor adunați în Indian Treaty Room din complexul Casei Albe: „Adevărul este că voi sunteți viitorul”.

„Voi sunteți sursa de știri”, a spus el. „Voi sunteți noile posibilități. Voi sunteți noua descoperire în modul în care comunicăm”.

Biden a adăugat, în hohote de râs: „Și de aceea v-am invitat la Casa Albă, pentru că sunt în căutarea unui loc de muncă”.

Printre cei prezenți s-au numărat make-up artistul Jackie Aina, bucătarul My Nguyen și studentul la medicină Joel Bervell. Împreună, influencerii au milioane de urmăritori.

Demonstrând importanța și greutatea economiei creatorilor de conținut - evaluată la aproximativ 250 de miliarde de dolari la nivel mondial - Casa Albă recunoaște, de asemenea, votul tinerilor, care va fi un electorat crucial pentru candidatul democrat la președinție Kamala Harris și candidatul republican Donald Trump în alegerile din noiembrie.

La sfârșitul lunii iulie, o coaliție de 17 grupuri conduse de tineri l-a susținut pe vicepreședinte. Organizațiile progresiste conduse de tineri au avertizat de luni de zile că Biden, în vârstă de 81 de ani, are o problemă cu tinerii alegători, rugându-l pe președinte să colaboreze mai îndeaproape cu aceștia pentru a se reorienta către problemele cele mai importante pentru generațiile tinere sau să riște să le piardă voturile. Ei speră că Harris poate valorifica o nouă explozie de energie în rândul tinerilor alegători.

Trump a petrecut, de asemenea, timp curtând influenceri. În special, campania sa se bazează pe votanții tineri de sex masculin pentru a-i oferi un avantaj în noiembrie.

Trump a participat săptămâna trecută la un interviu cu Adin Ross, streamer Twitch și personalitate online, care are peste 7 milioane de urmăritori pe Instagram. Personalitatea de pe internet și-a încheiat interviul cu fostul președinte oferindu-i cadou o Tesla Cybertruck învelit în imagini cu Trump ridicând pumnul după tentativa de asasinat împotriva sa.

Evenimentul de la Casa Albă are loc în timp ce administrația Biden este implicată într-o luptă juridică cu TikTok în legătură cu o lege federală care va determina viitorul platformei în Statele Unite.

Mulți creatori care obțin venituri de pe TikTok s-au opus legii, care obligă ByteDance, societatea mamă a TikTok, cu sediul în China, să vândă platforma populară unui cumpărător aprobat în SUA sau să se confrunte cu o interdicție.

În luna mai, TikTok și ByteDance au intentat un proces pentru a bloca legea, susținând că dezinvestirea nu este posibilă din punct de vedere comercial, juridic sau tehnologic și că ar trebui să închidă platforma în SUA până la 19 ianuarie dacă legea ar intra în vigoare.

Măsura a fost adoptată după ce a primit sprijin bipartizan în Congres și din partea unor oficiali de nivel înalt ai administrației care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care guvernul chinez ar putea influența ByteDance.

TikTok a fost anterior în negocieri cu administrația Biden pentru a rezolva unele dintre aceste probleme. Cu toate acestea, aceste discuții au eșuat înainte ca cele două părți să ajungă la o înțelegere.

×
Citește mai multe din Alegeri SUA 2024
» Vezi toate știrile din Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close