Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Joe Biden are Covid-19. Președintele SUA spune că se simte „bine”

Joe Biden are Covid-19. Președintele SUA spune că se simte „bine”

Biden Abaca
Joe Biden. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Robert Kiss    |    18 Iul 2024   •   01:30

Președintele SUA Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Acesta a declarat miercuri că se simte „bine”, însă acest nou anunţ riscă să alimenteze îngrijorările legate de vârsta şi sănătatea sa, care au determinat deja apeluri pentru retragerea sa din cursa pentru Casa Albă.

„Am fost testat pozitiv pentru COVID-19 în această după-amiază, dar mă simt bine și le mulțumesc tuturor pentru urările de bine. Mă voi izola în timp ce o să mă recuperez și voi continua să lucrez pentru poporul american”, a scris preşedintele SUA pe X, 

Anunţul infecţiei sale cu Covid-19 intervine într-un moment în care Joe Biden joacă pentru supravieţuirea sa politică după prestaţia sa dezastruoasă de la sfârşitul lunii iunie în dezbaterea cu Donald Trump, care a provocat un val de întrebări privind capacităţile sale fizice şi mentale.

Biden ar fi trebuit să participe la mai multe evenimente, care au fost anulate din cauza infecției cu coronavirus.

„Are simptome ușoare“, a transmis Casa Albă.

Este pentru a treia oară când Biden are Covid-19.

În ultima perioada, președintele american a avut și alte probleme de sănătate. Prestația dezamăgitoare din dezbaterea cu Donald Trump a pus-o pe seama faptului a avut o răceală puternică la întoarcerea din Europa.

În cel mai recent interviu al său, Biden a fost întrebat dacă există vreun motiv care l-ar face să-și reconsidere participarea în cursa prezidențială. În răspuns, Biden a spus:

„Dacă aș avea o afecțiune medicală care ar apărea, dacă cineva, dacă doctorii ar veni la mine și ar spune: „aveți această problemă””, a spus Biden.

×
Parteneri
x close